arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Kantoorgebouw Thales wordt The Garden

Ledennieuws
1 juli 2017
The Garden

High Tech Systems Park (HTSP) en HMO hebben een overeenkomst ondertekend om het oudste kantoorgebouw van Thales te renoveren tot The Garden. In The Garden kan het hightech mkb zich vestigen en deelnemen aan het businessprogramma. Voor HMO is dit businessprogramma de rode draad voor de ontwikkeling in het gebouw. Het vastgoed is in dit project dienstbaar aan de zakelijke kansen. Provincie Overijssel ziet de ontwikkeling van de topwerklocatie High Tech Systems Park als een belangrijke stimulans voor de werkgelegenheid in de regionale economie.

Innovatie versnellen en samenwerking stimuleren

High Tech Systems Park is een innovatiecampus waarbij het voormalige Thales terrein in Hengelo is herontwikkeld tot een innovatiecampus. Bedrijven gevestigd op het High Tech Systems Park delen de missie om innovatie te versnellen en samenwerking te stimuleren. Het park biedt een aantrekkelijke werkomgeving en de nodige faciliteiten voor de moderne werkgever. Het High Tech Systems Park is een initiatief van Thales Nederland, provincie Overijssel en gemeente Hengelo.

Directeur High Tech Systems Park, Vincent ten Thij: "De ontwikkelingen in de hightech-branche gaan razendsnel, je kan het niet meer alleen en dat wordt steeds vaker bevestigd. Dit geldt voor het mkb, maar ook voor Thales. Er is behoefte aan een innovatieve, open en transparante samenwerking in een werkomgeving waarin talent elkaar ontmoet en verbindt. HTSP is ontwikkeld om de daar gevestigde ondernemingen internationaal concurrerend te laten worden en blijven. Zowel kleine als grote bedrijven komen elkaar tegen in deze community en werken samen om verder te komen."

"Het mkb is dé banenmotor van Overijssel."

Provincie Overijssel  gelooft in dit project. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, vertelt: "Het mkb is dé banenmotor van Overijssel. Wij willen ondernemers alle mogelijkheden bieden om zich te ontwikkelen, innovaties tot stand te brengen of de optimale vestigingsplaats te vinden. Dit pand verschaft de ondernemers de ideale gelegenheid  om met elkaar hun marktkansen te vergroten, te geven en te nemen, kennis te delen en te vermenigvuldigen. Dat is de lijn die we voor deze topwerklocatie zien: open innovatie in een inspirerende community."

Inspirerende omgeving voor technisch talent

Met The Garden wordt een volgende stap gezet om het HTSP verder te ontwikkelen tot een inspirerende omgeving voor technisch talent. "Wij merken dat het economisch beter gaat", aldus Ten Thij. "Bedrijven zien groeikansen. Om die beter te realiseren is samenwerking noodzakelijk. Wij willen in het gebouw The Garden met het businessprogramma de mogelijkheid bieden om de samenwerking effectief plaats te laten vinden."

Directeur High Tech Systems Park, Vincent ten Thij, is blij met de samenwerking met HMO. Provinciale Staten van Overijssel besloot in 2015 om de ontwikkeling van het High Tech Systems Park te ondersteunen. Dat wordt via HMO geïnvesteerd. Provinciale Staten beschouwt het High Tech Systems Park als een van de vier toplocaties in Twente die nodig zijn in de verdere positionering als gespecialiseerde High Tech Systems & Materials regio. 

MORe-project FME Regio Oost

Een van de projecten die deelneemt aan The Garden is MORe. De doelstelling van het MORe-project is het versterken van de cyberveiligheid van het mkb in Oost-Nederland, primair toegepast binnen het voor Smart Industry essentiële domein van extended product lifecycle management (E-PLM). FME is als aanjager van innovatie betrokken bij het opzetten van dit project, het verbinden van de leden en het thematisch vullen van de deelprojecten vanuit de leden. 

Gevel gebouw

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten