arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Kersten gaat inductiebuigen

Ledennieuws
19 april 2018
Kersten

Met een complete serie profielwalsmachines buigt Kersten buizen tot 610mm en constructieprofielen met profieldoorsnedes tot 1.000mm. Toch behoeven sommige toepassingen nóg grotere doorsnedes. Hiervoor biedt Kersten nu een oplossing in de vorm van een nieuwe buigtechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van warmte: het inductiebuigen.

Inductiebuigen

Inductiebuigen is een zeer efficiënte en nauwkeurige buigtechniek waarbij het profiel eerst verhit wordt. Met de nieuwe inductiebuigmachine buigt Kersten buizen tot Ø914 mm en profielen tot 1.100 mm doorsnede. Door de combinatie van snelheid, lokale verhitting en koeling kunnen grotere werkstukken gebogen worden dan mogelijk met koude buigtechnieken. Ook kunnen kleinere en grotere radii worden bereikt. Kwaliteit, flexibiliteit en precisie.

Kwaliteit, flexibiliteit en precisie

Bij inductiebuigen wordt het risico op dunner wordende wanden en doorsnedevervorming van het profiel aanzienlijk verminderd. Doordat er geen wrijving is tussen het profiel en de machine wordt de materiaaloppervlakte niet beïnvloed door het buigproces.

Met inductiebuigen kunnen buizen en profielen in meerdere radii gebogen worden. Meerdere radii in één lengte verminderen het aantal benodigde gelaste verbindingen waardoor tijd en kosten bespaard worden. Inductiebuigen staat voor kwaliteit, flexibiliteit en precisie.

Speciale functie voor grote radii

Kersten’s krachtige 800KW inductiebuigmachine is uitgerust met een unieke functie waarmee nog grotere radii bereikt kunnen worden, tot een radius van 80.000 mm. Hierdoor is het inductiebuigen naast de gebruikelijke toepassingen binnen de offshore energy, olie en gas, apparatenbouw en de petrochemische industrie, ook uitermate geschikt voor nieuwe toepassingen zoals infrastructuur en constructies in de bouw.

Nabewerkingen

Naast de buigtechnologie verzorgt Kersten verschillende nabewerkingen. Gebogen buizen en profielen worden onder meer geboord, gefreesd, gelast en (3D) op maat gesneden met geavanceerde robottechnologie. Hiermee biedt Kersten een totaaloplossing voor gebogen halffabricaten die inbouwgereed worden uitgeleverd.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten