arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Kersten investeert in EiMa bewerkingscentrum voor aluminium

Ledennieuws
20 juli 2017
Eima

Aluminium profielen spelen een steeds belangrijkere rol in de hedendaagse architectuur en industrieel design. Het is een relatief licht metaal met uitstekende esthetische eigenschappen dat zich makkelijk laat vormen. Kersten heeft ruime ervaring in het buigen en bewerken van aluminium profielen en levert gebogen profielen en halffabricaten voor onder meer façades, machines, medische apparatuur, transportmiddelen en conveyor systemen.

EiMa 5-assig bewerkingscentrum

Om het 3D mechanisch bewerken van gebogen aluminium profielen nog nauwkeuriger uit te voeren en gebogen producten completer aan te kunnen bieden investeert Kersten Duitsland in een geavanceerd bewerkingscentrum.

Het betreft een EiMa 5-assig bewerkingscentrum dat is ontwikkeld naar de wensen van Kersten. Hierdoor is de machine ook geschikt om zeer grote profielen te bewerken.  De speciaal ontwikkelde 5-assige machine is zeer geschikt voor het verspanen van complex gebogen werkstukken. De machine heeft een bereik van X= 3.000 mm, Y= 4.500 mm en Z= 1.250 mm.

"Met dit nieuwe bewerkingscentrum kunnen wij onze klanten een totaalpakket aanbieden waarbij we zowel het buigen als het bewerken van aluminium profielen verzorgen."

Kersten heeft voor een EiMa bewerkingscentrum gekozen vanwege de vele mogelijkheden en de goede service. Technisch manager Thorsten Kappel licht dit toe: “EiMa Maschinenbau GmbH bood ons de flexibiliteit om de machine zelf samen te stellen naar onze specifieke wensen. Het mechanisch bewerken van gebogen producten vraagt om een expertise die we goed verstaan. Met dit nieuwe bewerkingscentrum kunnen wij onze klanten een totaalpakket aanbieden waarbij we zowel het buigen als het bewerken van aluminium profielen verzorgen”.

Het bewerkingscentrum wordt in november in gebruik genomen.

Aluminium fabriek

De Duitse productielocatie van Kersten is ingericht voor het verwerken van aluminium. In Nederland worden diverse metalen verwerkt. Om het aluminium ook in Nederland in een schone non-ferro productieomgeving te kunnen buigen en bewerken wordt er momenteel een nieuwe fabriek gebouwd. De nieuwe fabriek zal dit najaar in gebruik worden genomen. Deze wordt ingericht met moderne buigmachines, een CNC zaagmachine voor het dubbel verstekzagen en een oven om gebogen producten te verouderen van een T4 naar een T6-toestand.

Eima

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten