arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

KLM Cargo neemt innovatief sorteersysteem in gebruik

Ledennieuws
19 juli 2017
Sorteersysteem

KLM Cargo heeft op 13 juli 2017 een nieuw innovatief sorteersysteem in gebruik genomen dat ruim 2.000 items per uur en meer dan 70 bestemmingen tegelijkertijd kan verwerken.

Het systeem is gebouwd in samenwerking met FME-leden Lödige Industries en Vanderlande. Het innovatieve sorteersysteem maakt een snellere afhandeling mogelijk van alle express, post en pharmaceutische zendingen.

Bertholt Leeftink, directeur – generaal Bedrijfsleven en Innovatie van het ministerie van Economische Zaken en Kajsa Ollongren, wethouder Economie en Luchthaven van Amsterdam openden het sorteersysteem officieel samen met Marcel de Nooijer, directeur van KLM Cargo, en Pieter Elbers, CEO van KLM.

Innovatieve aanpassingen

Air-France en KLM zijn wereldwijd de eerste luchtvaartmaatschappijen die voor de vracht een dergelijk sorteersysteem in gebruiknemen. In Parijs draait een soortgelijk systeem al sinds april 2015 met groot succes. KLM koos voor een zelfde soort systeem, maar maakte vanwege beperkte ruimte de nodige innovatieve aanpassingen.

Voor de bouw van een nieuwe pier door Schiphol moet een van de drie vrachtgebouwen van KLM Cargo gedeeltelijk worden afgebroken. De grote uitdaging bij de bouw van het sorteersysteem was om de bestaande processen binnen de vracht onder te brengen in 50% van de ruimte. Dit is onder meer gelukt door optimaal gebruik te maken van de hoogte van het bestaande gebouw. De opslagcapaciteit voor containers is verdubbeld zodat er ruimte is voor groei.

KLM is samen met Air France wereldwijd de vijfde vrachtcarrier van de wereld. Per jaar vervoeren KLM en partners 928 Kiloton vracht per jaar. Schiphol is na Frankfurt en Parijs de 3e Europese luchtvracht hub.

Beelden: KLM Cargo

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten