arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Krachtig mengen zonder snoer: Metabo brengt de eerste accu-mixer ter wereld op de markt

Ledennieuws
11 mei 2017
Metabo

Met de 18 Volt accu-mixer RW 18 LTX 120 mengen professionals materialen effectief en veilig, ver weg van het stopcontact.

Met de eerste 18 Volt accu-mixer ter wereld breidt Metabo haar omvangrijke assortiment voor de snoerloze bouwplaats uit met een veelzijdige accu-mixer. Met name professionals uit de bouw en renovatie doen hun voordeel met de RW 18 LTX 120, die materialen van verschillende viscositeit krachtig en doeltreffend mengt. De nieuwe machine maakt het aan- en vermengen van dun vloeibare materialen als verf en lak evenals het mengen van taaie bouwmaterialen als beton of mortel makkelijker. Voor alle toepassingen levert de RW 18 LTX 120 de maximale kracht. Daarbij is het prestatievermogen van de nieuwe accu-mixer vergelijkbaar met één van de 1.000 Watt-mixers met snoer, echter zonder de gevaren van kabelbreuk en struikelpartijen. Op gebruikslocaties zonder stroomvoorziening verwerken gipswerkers, stukadoren, tegelleggers of droogbouwers met één acculading max. vier zakken materiaal. Daarmee is deze machine de ideale partner bij een gemiddeld werkvolume. Dankzij de Metabo Ultra-M-Technologie zijn motor, accu-pack en lader perfect op elkaar afgestemd. Zodoende heeft de RW 18 LTX 120, die Metabo in Duitsland produceert en samen met Collomix, de Duitse expert in mengtechniek voor de bouw, ontwikkeld heeft, een extreem lange levensduur. 

Perfecte ergonomie en robuust design

De ergonomisch aangebrachte parallelgreep maakt het mengen van het werkmateriaal makkelijker en zorgt ervoor dat er minder krachtsinspanning nodig is. De naar boven verzette greep positie zorgt ervoor dat men rechtop kan werken. De geoptimaliseerde werkhoogte van de nieuwe accu-mixer ontziet de rug van de gebruiker en reduceert zo lichamelijke belastingen bij het roeren en mengen. De inschakelvergrendeling op de schakelaar voorkomt bovendien dat de mixer per ongeluk wordt geactiveerd. Met de schakelaar kan de roersnelheid traploos geregeld worden en de gebruiker kan bij dun vloeibare materialen de mengprocedure rustig starten. De accu-pack is bovenop de mixer aangebracht. Daardoor is hij beveiligd tegen spetters en stof en zorgt hij voor een perfect evenwicht van het apparaat. De nieuwe accu-mixer heeft Metabo speciaal ontworpen voor een extreme duurzaamheid in het zware gebruik op de bouwplaats: de machine heeft een robuuste greep, die aan een stevig metalen frame bevestigd is en het apparaat tegen beschadigingen beschermt. Het gesloten design en de stabiele uitvoering schermen de mixer optimaal af tegen vuil en spatwater. De beproefde Metabo overbelastingsbeveiliging voorkomt dat de motor oververhit raakt. 

Metabo levert de nieuwe mixer met een bijpassende mengstaaf met een diameter van 120 mm. Bovendien heeft Metabo mengstaven in verschillende maten voor verschillende toepassingen en mengvolumes in zijn programma. Op de nieuwe accu-mixer passen alle op de markt gangbare staven met  M14 standaard schroefdraad. De leveringsomvang van de set, die vanaf mei a.s. in de handel verkrijgbaar is, omvat naast mixer en mengstaaf ook twee accu-packs met elk 5.2 Ah en een bijpassende lader.    

De RW 18 LTX 120 van Metabo maakt het aan- en vermengen van dun vloeibare materialen als verf en lak evenals het mengen van taaie bouwmaterialen als beton of mortel makkelijker. Professionals in de bouw en renovatie doen hun voordeel met de eerste 18 Volt accu-mixer ter wereld, die materialen met verschillende viscositeit krachtig en effectief vermengt. 

Metabo levert de nieuwe mixer met bijpassende mengstaaf met een diameter van 120 mm. Daarnaast heeft Metabo mengstaven in verschillende maten voor verschillende toepassingen en mengvolumes in zijn programma. Op de nieuwe accu-mixer passen alle op de markt gangbare staven met M14 standaard schroefdraad.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten