arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

‘Leven lang ontwikkelen in de turbostand’

29 januari 2021
Snelweg

Op vrijdag 15 januari heeft FME met de andere partijen in de Industriecoalitie (Koninklijke Metaalunie, Bouwend Nederland en Techniek Nederland) een ontbijtsessie georganiseerd voor Tweede Kamerleden. We hebben gesproken over de mogelijkheid om het aanvullend sociaal pakket beter te laten aansluiten bij de kosten die wij als sector moeten maken om werk-naar-werktrajecten te faciliteren.

Werk-naar-werktrajecten

We pleiten voor het inzetten van een gedeelte van de subsidies uit het aanvullend sociaal pakket voor het opschalen van de benodigde infrastructuur om van werk-naar-werktrajecten effectief vorm te geven. Met name om de zij-instroom van overschot- naar tekortsectoren goed te kunnen faciliteren is het nodig om onze bestaande matchings- en opleidingsinfrastructuur op te schalen.

Kamervragen

De aan de ontbijtsessie namen de Kamerleden Judith Thielen (VVD), Hilde Palland (CDA) en Eppo Bruins (CU) deel. Zij hebben hier vervolgens op 19 januari kamervragen over gesteld.

In lijn met het kabinetsbeleid

Afgelopen donderdag tijdens het debat over de verlenging van het steunpakket voor bedrijven heeft Eppo Bruins aandacht voor dit onderwerp gevraagd bij minister Koolmees. In reactie op de inbreng van Bruins is toegezegd dat het ministerie met de industriecoalitie verder in gesprek gaat om dit te regelen. Het verzoek is namelijk in lijn met het kabinetsbeleid. Op korte termijn zetten we de gesprekken dan ook voort met het ministerie om zoals Bruins het donderdag in het debat noemde: ‘leven lang ontwikkelen in de turbostand’ te realiseren.
 

Lees ook ons standpunt over Leven Lang Ontwikkelen

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten