arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Liften op maat, geen vraag is te gek

Ledennieuws
26 augustus 2021
Premium Liften ASML

Premium Liften is in ruim 10 jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste merkonafhankelijke liftenbedrijven in Nederland. Van oorsprong richt het bedrijf zich op service en modernisering, maar de afgelopen jaren hebben ze zich steeds meer toegelegd op nieuwbouw en custom design liften. Voor ASML leverden zij de zware goederenliften in logistiek centrum SL.

"Het gaat om vier hydraulische goederenliften bij ASML", vertelt Hans Vreeken van Atollo Projects. "De liften zijn aan beide zijden van het logistiek magazijn gesitueerd, waardoor er twee logistieke stromen kunnen worden gecreƫerd. Vanwege het gewenste hefvermogen van 7.000 kilo zijn alle onderdelen zwaar uitgevoerd. Omdat de liften worden ingezet om kostbare machinedelen te transporteren, is voor een soepele loop van de installaties gekozen voor een frequentiegeregelde aandrijving. Daarnaast zijn de liften uitgevoerd met zogenaamde opzetinrichtingen, waardoor de liftkooien op hun plek blijven tijdens het laden en lossen."

Logistieke operatie

Door het grote hefvermogen hebben de cabines enorme afmetingen: 3 meter breed, 4 meter diep en 3 meter hoog. De montage op locatie was daarmee - ook vanwege  de drukke bouwplaat - een behoorlijke uitdaging. De zware onderdelen, met een gewicht van 700 tot 800 kilo, werden met heftrucks en verreikers tot voor, en zelfs tot in, de schat aangeleverd. Dankzij de perfecte organisatie vanuit BMV is het allemaal heel soepel verlopen.

Een uniek product: lift voor een cleanroom

Inmiddels is Premium Liften gestart in het logistiek centrum SJ. Hier leveren ze onder andere een zeer speciale hydraulische lift van 5.000 kilo voor de cleanroom. "De liftcabine is voorzien van een dubbele wand, met in het plafond speciale filterunits. Voor het onderhoud zijn de liften van speciale toegangsdeuren voorzien, zodat een monteur niet elke keer door de sluis hoeft om werkzaamheden aan de lift te kunnen doen. Het hele ontwerp is gebaseerd op minimale vervuiling. Hiervoor zijn zelfs de deuraandrijvingen aan de onderzijde geplaatst. Echt een uniek product!"

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten