arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

"Met kleine verbeteringen kun je een enorme impact maken, dat maakt dit werk zo mooi!"

Ledennieuws
17 december 2021
Diem Flamco

We staan op een cruciaal moment in de energietransitie, ideeën en innovaties moeten op grote schaal worden toegepast om de transitie te versnellen. De technologische sector speelt daarin een belangrijke rol. Met techniek als versneller kunnen we ervoor zorgen dat we onze doelen gaan halen. Bovendien zet de sector zelf ook grote stappen in het terugdringen van de CO2-uitstoot. Eén ding is duidelijk: daar zijn mensen voor nodig. Mensen die invulling geven aan de tienduizenden banen die momenteel open staan (en dat worden er de komende jaren nog veel meer).

Flamco is onderdeel van Aalberts N.V. en richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van kwaliteitscomponenten voor HVAC-toepassingen. HVAC is de Engelse afkorting van heating, ventilation en air conditioning, drie deelgebieden van huiscomfort. In meer dan 70 landen biedt Flamco succesvolle en innovatieve oplossingen voor onder andere woningbouw, utiliteitsbouw en duurzame energie.

We hebben een kort gesprek met Diem Kemper, Director Product Marketing bij Aalberts Hydronic Flow Control, over hoe hij met zijn baan meehelpt de energietransitie te versnellen.

Wat doe je in je baan bij Flamco?

"Ik ben Director Product Marketing bij Aalberts hydronic flow control. Na mijn studie Industrieel Ontwerpen in Delft ben ik later bij Flamco terechtgekomen, dat uiteindelijk onderdeel van Aalberts werd. Hierna ben ik doorgegroeid in de organisatie. We maken onder andere onderdelen voor installaties die gebruikt worden om gebouwen te verwarmen en te koelen en van energie te voorzien. We zijn echt een ontwikkel- en productiebedrijf. Dat maakt het werk heel tastbaar en zeker nu, met de energietransitie, ook heel actueel."

"Ideeën ontstaan door met elkaar te kijken wat je anders zou willen en dat dan ook bedenken en uitvoeren"

"De helft van alle energiegebruik komt voor rekening van gebouwen. Er zijn heel veel nieuwe efficiëntere installaties nodig die helpen energie te besparen. De onderdelen die wij maken moeten dat helpen realiseren. Zo is opslag van energie die je zelf opwekt al jaren een moeilijk vraagstuk. Echt een technologische uitdaging. Wij hebben nu een thermische batterij ontwikkeld die stroom omzet naar warmte. Stroom die je opwekt met zonnepanelen kan dan ook opgeslagen worden voor later gebruik."

Diem Kemper
Diem Kemper

"Omdat we zelf producten ontwikkelen en maken, is het werk dat we doen heel tastbaar. We zijn constant bezig om oplossingen te bedenken, producten te verbeteren en producten te ontwikkelen. Dat doe je echt samen. Ideeën ontstaan door met elkaar te kijken wat je anders zou willen en dat dan ook bedenken en uitvoeren. Verkopers, ontwikkelaars, ontwerpers, installateurs, iedereen is nodig.

Soms gaat het om hele eenvoudige producten die in bijna elk huishouden en elk gebouw te vinden zijn. Zo hebben we expansievaten ontwikkeld die drie keer langer meegaan en waar we rubber hebben vervangen door kunststof. Het lijkt klein, maar heeft enorme impact. Dat maakt dit werk zo mooi!

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten