arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Minister Bussemaker bezoekt DAF Museumdagen

Ledennieuws
23 september 2016
DAF Trucks

Zondag 2 oktober bezoekt de minister van OCW, Jet Bussemaker, het DAF Museum in Eindhoven. Volgend weekend staat het museum in het teken van ‘De jaren ’60 van de DAF’. De expositie toont 120 auto’s, bussen, trucks en brommers uit het decennium. Geert Vermeer, de vice-voorzitter van het museum is verheugd over het bezoek van de minister: "De DAF Museumdagen worden altijd druk bezocht, het geeft een prachtig beeld uit het verleden en het is geweldig dat wij nu ook de betrokkenheid en het enthousiasme van de vele vrijwilligers aan de minister kunnen laten zien."

De missie van het DAF Museum is tweeledig. Naast het behoud, beheer en tentoonstellen van het Industrieel en Cultureel Erfgoed van DAF, behoort educatie ook tot een van de belangrijkste taken. Via het Veilig Verkeersfonds komen kinderen van de basisschool-leeftijd naar het DAF Museum om verkeerslessen te volgen. Sinds 2013 beschikt het DAF Museum ook over het Trucknasium en biedt aan leerlingen van de tweede en derde klas van het voorgezet onderwijs een interactief lesprogramma om zo interesse op te wekken voor techniek.

Het DAF Museum weet jaarlijks ruim 50.000 bezoekers te trekken en draait volledig op hardwerkende vrijwilligers en liefhebbers. Deze inzet werd eerder dit jaar beloond met de publieksprijs ‘Leukste dagje uit van 2016’ van Eropuit in Eigen Land.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten