arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Moba co-financiert Technasium-student Kiki Roobol

3 mei 2019
Moba

Bij Moba zijn de medewerkers heel belangrijk. Niet voor niets is het bedrijf altijd op zoek naar gedreven professionals, vooral met een technische achtergrond. Dat het Johannes Fontanus College - een technisch georiënteerde middelbare school - vlak bij het hoofdkantoor van Moba staat, is dan ook een voordeel. Omgekeerd geldt dat ook voor Kiki Roobol (16), een enthousiaste leerling aan het JFC Technasium, die op zoek was naar meer uitdaging in haar studie. Ze wilde de theorie weleens in de praktijk zien en Moba besloot haar daarbij een handje te helpen.

Binnenkort begint Kiki aan een nieuw avontuur. Na een (tijdelijk) afscheid van haar middelbare school gaat ze een boottocht maken die haar van Sint Maarten naar Cuba brengt. Tijdens haar reis krijgt ze een unieke opleiding aan boord. Moba sponsort deze speciale reis van Kiki vanuit de gedachte dat studenten met een passie voor technologie geholpen moeten worden. Zij zijn immers de medewerkers van de toekomst.

Zelfstudie

Kiki legt uit wat ze in die zes weken van leren en werken in de praktijk gaat doen: "Aan boord heb ik drie tot vier uur per dag tijd voor zelfstudie waarin ik vakken doe die ik ook op school krijg. Aan boord zijn docenten aanwezig om me hierbij te helpen.” Als er bijvoorbeeld vragen zijn over chemie, staan er scheikundedocenten klaar om bij te springen. Naast zelfstudie is er tijd voor centrale lessen over onderwerpen die de leerlingen direct aan boord in de praktijk kunnen brengen, zoals schei-, wis- en natuurkunde en biologie. De geleerde stof kunnen ze direct aan boord oefenen, bijvoorbeeld door te leren over de gevolgen van weer en wind tijdens een reis op het schip.  

"Dit is geen vakantie, het gaat allemaal om het leren en ontwikkelen van mijn vaardigheden."

Het was deze unieke manier van leren en praktijkervaring waar Kiki’s enthousiast van werd: "Ik heb grote belangstelling voor science onderwerpen, maar ik worstel soms met de theorie. De toepassing van de theorieën in de praktijk aan boord gaat me helpen om de dingen beter te begrijpen. De verantwoordelijkheid voor zelfstudie zal me ook gedisciplineerder maken. Ik moet er zelf voor zorgen dat ik mijn huiswerk doe, zonder dat mijn ouders of leerkrachten me dat vertellen. Ik heb direct een probleem als ik mijn huiswerk niet doe. Dit is geen vakantie, het gaat allemaal om het leren en ontwikkelen van mijn vaardigheden."

Nieuwe manier van leven

Niet alleen de zelfstudie-sessies worden een enorme uitdaging, Kiki's leven zal volledig afwijken van haar dagelijkse routine in Barneveld: "Aan boord moet ik leren werken met iedereen en hoe ik moet omgaan met feedback, maar ook om mijn eigen mening te uiten. Het leven aan boord is een kleine maatschappij op zich. Ik verwacht dat ik mezelf ook beter leer kennen. Ik ben heel erg benieuwd hoe het zal zijn om met dertig studenten aan boord te leven. Iedereen heeft hetzelfde doel met Masterskip: een echt cool avontuur beleven en zoveel mogelijk leren. We zullen allemaal een geweldige tijd hebben, daar ben ik van overtuigd. Ik wil Moba heel erg bedanken voor de steun die zij mij gegeven hebben om deze geweldige leerervaring te mogen opdoen.”

Kiki Roobol
Kiki Roobol

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten