arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Nieuwe frequentieregelaars en softstarters van Lovato Electric

Ledennieuws
23 augustus 2016
AXIS

Lovato Electric is een van de langst vertegenwoordigste merken in het productportfolio van AXIS & Stuifmeel. Er is dan ook veel know-how en ervaring in huis en Sales Accountmanager Willem Westdorp werkt zelfs al meer dan 30 jaar samen met dit Italiaanse familiebedrijf dat blijft innoveren. ‘Even bijpraten’ levert dan ook altijd nieuwe wetenswaardigheden en producten op zoals de recent geïntroduceerde nieuwe frequentieregelingen en softstarters.

"Lovato Electric s.p.a is een Italiaans familiebedrijf dat in 1922 is opgericht," vertelt Willem Westdorp erover. "Inmiddels telt het bedrijf, dat gespecialiseerd is in laagspanningscomponenten, 400 medewerkers en wordt er in Italiaanse Bergamo volcontinu geproduceerd. Lovato heeft eigen vestigingen in dertien landen, werkt met 90 importeurs en is hiermee wereldwijd in meer dan 100 landen vertegenwoordigd. Het merendeel van de elektrische en elektronische producten levert Lovato aan OEM-ers. Zo zijn componenten als magneetschakelaars, motorbeveiligingen, tijdrelais, bedieningsknoppen, hoofd/keuzeschakelaars, (micro)PLC’s en motorregelingen te vinden in verpakkingsmachines, voedingsmiddelenmachines, liftinstallaties, pompinstallaties, compressoren, las- en soldeermachines, landbouwvoertuigen, bewerkingsmachines, productielijnen, et cetera. De laatste jaren focust Lovato zich ook op de markt van energiemanagement, waarvoor meet- en controleapparatuur wordt geleverd, maar ook componenten voor zonne-energiesystemen. Het bedrijf beschikt over een 800 vierkante meter groot testlaboratorium, terwijl de R&D afdeling maar liefst 100 medewerkers telt. Onlangs opende Lovato een eigen trainingscentrum voor scholing aan eigen personeel, importeurs en klanten.".

Noviteiten

VLB3 is de nieuwe serie 3-fase programmeerbare compacte frequentieregelaars van Lovato. Ze zijn er in verschillende groottes met een vermogenscapaciteit van 400 Watt tot 30 kW en voldoen aan de IE2 norm. Ideaal dus voor de toerenregeling van pompen, ventilatoren, verpakkingsmachines, conveyors, machines voor de foodsector, et cetera. De modulaire opbouw maakt het mogelijk de functionaliteit en uitvoering perfect af te stemmen op de wensen en eisen van de gebruiker. Op de zogeheten ‘Logic Unit’ kan een display worden geklikt, maar ook een USB- of WLAN module. Uiteraard zijn alle regelaars aansluitbaar op de meest gangbare veldbussystemen. Ingebouwde EMC-onderdrukking maakt het gebruik van lange aansluitkabels mogelijk. Tot 3 meter voor cat. C1, tot 20 meter voor cat. C2. Ze hebben ingebouwde koppelbeveiliging en ook bieden ze een PID regeling om bijvoorbeeld de flow van een pomp constant te houden.

Ook de ADXL softstarters zijn nieuw in het Lovato programma. Deze uit elf uitvoeringen bestaande nieuwe productfamilie biedt koppelcontrole, een speciale ‘kick start’ functie om initiële wrijving te overwinnen, een emergency start functie waardoor de motor altijd start als dat nodig is, speciale beveiligingsfuncties en via het heldere display programmeerbare functies inclusief NFC communicatie! Ook kunnen via het display statistieken worden opgevraagd, maar ook onderhoudsinformatie (aantal start/stops bijvoorbeeld). Montage is eenvoudig mogelijk op een DIN Rail. 

Foto: De nieuwe ADX softstarters van Lovato/AXIS & Stuifmeel bieden diverse ingebouwde beveiligingsfuncties en NFC communicatie, terwijl via het display ook statistische en onderhoudsinformatie opgevraagd kan worden

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten