arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Nieuwe internationale waterstofgids 2024 overhandigd

Nieuws
27 mei 2024
Overhandiging waterstofgids 2024

Vorige week werden de eerste exemplaren van de waterstofgids 2024 overhandigd aan minister Liesje Schreinemacher, FME-lidbedrijf Sorama en EMP-NL deelnemer Dumaco. Dit gebeurde tijdens de World Hydrogen Summit in Rotterdam, op het NL-Paviljoen van RVO.

Internationale Waterstofgids 2024

De waterstofgids heeft de titel 'Excelling in Hydrogen - Dutch Solutions for a climate-neutral world'. De Engelstalige gids werd uitgereikt door Eveliene Langedijk en Edu Willemse (RVO). Deze gids representeert de waterstofontwikkelingen in Nederland, benadrukt het belang van internationaal samenwerken en partnerships en daarnaast staan er meer dan 230 Nederlandse bedrijven en organisaties in die actief zijn in de waterstofeconomie. De minister nam daarna nog ruim de tijd om samen met Eveliene en Edu langs FME-lid bedrijf Sorama en Elektrolysers Makers Platform (EMP-NL) deelnemers Dumaco en Circonica te gaan die op dat moment op de Nederlandse booth een stand hadden ingericht.

Waterstof, belangrijke bouwsteen in de energietransitie

Eveliene Langedijk, MT-lid Marktontwikkeling en Innovatie bij FME: "Nederland kan een cruciale rol spelen in de productie, infrastructuur en gebruik van hernieuwbare waterstof. Het aantal bedrijven dat actief is in Nederland op waterstof blijft continue groeien en dit onderstreept dat de Nederlandse technologiebedrijven klaar zijn om onze koplopersrol verder uit te bouwen en nieuw verdienpotentieel voor Nederland te ontwikkelen."

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten