arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Nieuwe opleiding grootkeukentechniek binnenkort van start

29 maart 2019

Ook de wereld van de grootkeukens innoveert in rap tempo. De collectiviteitskeuken is daarbij extra gebaat, zodat de gebruikers ervan efficiënter en dus sneller kwalitatief nog beter voedsel kunnen afleveren. Daarom start De Nederlandse Vereniging van Leveranciers voor Grootkeukenapparatuur (NVLG) in samenwerking met Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB) en het ROC Midden Nederland een gloednieuwe opleiding Grootkeukentechniek.

De opleiding 'Installeren' laat leerlingen kennismaken met de wereld van apparatuur en installaties voor professionele grootkeukens. Zij leren over installeren en leveren van specifieke grootkeukenapparatuur bij gebruikers die in totaal miljoenen maaltijden per dag produceren.

Bedreigingen

Het tekort aan goed opgeleide medewerkers is een van de grootste bedreigingen voor de toekomst van de technologische industrie van ons land. "Zodra er ook maar één servicemonteur ziek is, loopt de hele business vast. Ik moedig iedereen binnen de sector aan hier verantwoordelijkheid in te nemen", zegt Bart Jasperse, voorzitter van de  NLVG. Hanneke Ackermann, programmamanager Onderwijs en Arbeidsmarkt van ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME, ondersteunt dit: "FME stimuleert haar bedrijven en branches om samen te werken met het onderwijs door bijvoorbeeld certificaten en modules aan te bieden. Deze opleiding is een schoolvoorbeeld van hoe de samenwerking tussen het onderwijs en bedrijfsleven zou moeten zijn."

De opleiding Grootkeukenapparatuur biedt ook een module 'Onderhoud & Service' aan. Deze is een vervolg op de installatie opleiding en leert leerlingen alles over het preventief en correctief onderhoud. Met het behalen van het certificaat is een monteur in staat om zelfstandig service te verlenen en storingen van grootkeukenapparaten te verhelpen.

De modules voor de zij-instromers: Grootkeukentechniek 'Installeren' start op woensdag 15 mei 2019 en Grootkeukentechniek 'Service & Onderhoud' op woensdag 5 juni 2019. Er zijn meerdere startmomenten in het jaar bij een minimum van 12 deelnemers. In september start het mbo met het aanbieden van de keuzedelen voor Grootkeukentechniek.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten