arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Oceanco genomineerd met zeiljacht ‘Aquijo’

Ledennieuws
24 augustus 2016

De jury van de KNVTS Schip van het Jaar-prijs heeft uit de acht aanmeldingen een drietal schepen genomineerd voor Nederlands meest prestigieuze maritieme prijs. Oceanco sleepte een van de drie nominaties in de wacht met het zeiljacht ‘Aquijo’.

"De genomineerde schepen onderscheiden zich ieder op hun eigen specifieke aspecten en dat maakt het uiteindelijke keuzeproces er niet makkelijker op," aldus jury-voorzitter Arie Peterse. "De ervaring leert dat de presentaties door de genomineerde bedrijven een doorslaggevende rol kunnen spelen in het jurybesluit."

Genomineerden

Naast Oceanco met zeiljacht 'Aquijo' zijn de andere twee genomineerden: 

  • Vissersschip MDV1 ‘Immanuel’ | ontworpen en gebouwd door Hoekman Shipbuilding te Urk en Padmos te Stellendam
  • Motorjacht ‘Savannah’ | ontworpen en gebouwd door Feadship/Koninklijke de Vries Scheepsbouw BV te Aalsmeer

Toetsingscriteria

Schepen die in aanmerking komen voor de Schip van het Jaar-prijs 2016 moeten, met name betreffende de innovatieve aspecten in Nederland zijn ontwikkeld, bij voorkeur in Nederland zijn gebouwd of grotendeels zijn (af)gebouwd en tussen 1 mei 2015 en 1 mei 2016 zijn opgeleverd. De jury toetst de ingediende schepen aan de criteria Ontwerp, Economie, Duurzaamheid, Veiligheid en Bouwproces.

KNVTS

De Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied (KNVTS) heeft ten doel om de ontwikkeling van maritieme techniek te stimuleren. Hoofdlijnen hierin zijn het verspreiden van kennis van de maritieme techniek, het stimuleren van innovatie en maritiem technisch onderwijs. De vereniging bewerkstelligt dit door het organiseren van netwerkbijeenkomsten zoals maritiem technische lezingen, excursies en congressen, waarmee tevens de onderlinge relatie tussen maritiem-technische vakmensen wordt versterkt. Daarnaast worden jaarlijks de KNVTS Schip van het Jaar Prijs voor het meest innovatieve schip en de maritieme afstudeerprijzen uitgereikt. Voor maritieme technici is de KNVTS een zeer hechte basis voor een solide netwerk binnen de maritieme industrie. De prijs wordt dit jaar voor de 19e maal uitgereikt tijdens het elfde Maritime Awards Gala in Studio 21 op het Media Park Hilversum te Hilversum op maandag 31 oktober 2016.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten