arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Otolift neemt trapliftenfabrikant Meditek over

Ledennieuws
19 maart 2018
Otolift

Voor het eerst in 127 jaar neemt Koninklijke Otolift een bedrijf over. Om haar concurrentiepositie nog verder te verbeteren heeft de directie van Otolift besloten om het Engelse merk Meditek over te nemen. Meditek behoort in Engeland tot de grotere leveranciers van trapliften. De overname biedt Otolift de mogelijkheid om haar marktaandeel op het gebied van trapliften voor rechte trappen te vergroten. Ook zijn de producten van Meditek een interessante aanvulling op het Otolift programma.

Strategische keuze om positie verder te versterken

Meditek is vooral gespecialiseerd op het gebied van trapliften voor rechte trappen. Otolift heeft zo’n traplift in de vorm van de Parallel al vele jaren in haar programma. Door de toevoeging van trapliften uit het leveringsprogramma van Meditek, heeft Otolift voortaan de mogelijkheid om ook trapliften in een lagere prijsklasse aan te bieden. Door deze strategische keuze versterkt Otolift haar positie in markten waar naast een goede kwaliteit ook een concurrerende prijs van doorslaggevend belang is.

Internationale groei door sterk toenemende export

Koninklijke Otolift Trapliften bestaat al meer dan 125 jaar. In 1968 ging het bedrijf zich specialiseren in de ontwikkeling en productie van trapliften. Met succes, want anno 2018 is Otolift de grootste leverancier van trapliften in de Benelux. Dankzij een sterk groeiende export verwacht Otolift binnen afzienbare tijd ook wereldwijd haar uitstekende positie verder te versterken. Het bedrijf heeft vertegenwoordigingen over de hele wereld en eigen vestigingen in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Italië en Spanje. Inmiddels heeft Otolift al meer dan 185.000 trapliften gefabriceerd.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten