arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Pareltje in het hoge Noorden

7 maart 2022
Opening door Ulbe

Donderdag 3 maart reisde ik naar het plaatsje Kootstertille in Friesland. FME-lidbedrijf Stertil is daar gevestigd. Hier ontwikkelen, produceren en verkopen ze hefbruggen voor het heffen van zware voertuigen (waarin Stertil wereldwijd marktleider is) en dockproducten voor het optimaliseren van laad- en losprocessen aan perrons van onder meer distributiecentra.

Blog door Theo Henrar, voorzitter FME

Uitbreiding

Stertil heeft het tij - ondanks de afgelopen coronapandemie - nog altijd mee. Om die groei bij te kunnen houden, hebben ze fors uitgebreid. Het pand is met maar liefst 7.500 m2 aan productieruimte, kantoren en een trainingscentrum uitgebreid. Dit wilde ik natuurlijk graag met eigen ogen zien en daarom was ik bij de officiële opening van het vernieuwde pand, waarbij de Friese commissaris van de Koning, Arno Brok, samen met de CEO van Stertil, Ulbe Bijlsma, de officiële openingshandeling verrichte.

Internationale groei

Daarna leidde Ulbe – die tevens FME-bestuurslid is - me trots rond door zijn vernieuwde pand: “Vanwege onze internationale groei hebben we steeds meer logistieke ruimte nodig. De 7.500 m2 die erbij is gekomen, betekent ongeveer 35% extra bedrijfsoppervlakte. We gaan ervan uit dat we hiermee weer 10 tot 20 jaar vooruit kunnen.”

Innovatie

Tevens is een professioneel demonstratie- en trainingscentrum ontwikkeld. “Hier bieden we de mogelijkheid om klanten, ons salesteam en onze partners te trainen,” zegt Bennie Stapensea. Hij volgt vanaf 15 april Ulbe op als CEO, die het bedrijf 18 jaar heel knap heeft geleid. Ulbe heeft ervoor gezorgd dat door een goede strategie, innovatie en een geweldige inzet van zijn medewerkers Stertil wereldmarktleider is geworden voor zware hefbruggen. Een mooi voorbeeld van de continue innovatie bij Stertil is hun nieuwste hefconstructie die op één accu 50 keer op en neer kan en dat de accu zichzelf weer oplaadt.

Friese parel

De gevel van het gehele pand is ook onder handen genomen waardoor het hele gebouw nu een nieuwe, strakke en uniforme uitstraling heeft gekregen. Tenslotte zorgen de zonnepanelen op het dak van de nieuwbouw ook een positieve bijdrage aan het milieu. Voor als je straks met pensioen gaat, heb je een schitterend pand opgeleverd voor je opvolger Ulbe. Het is een daadwerkelijk pareltje van het Noorden geworden!

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten