arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Priema: het hart van onze industrie

Ledennieuws
30 september 2021
Theo en Rindert

Dinsdag 28 september bracht FME-voorzitter Theo Henrar een bezoek aan FME-lidbedrijf Priema B.V. Priema werd opgericht in 1959 door de heer A. Priem. Sinds 2015 is Rindert Wolters DGA bij Priema. Theo sprak met hem over zijn mooie mki-bedrijf, waarna ze een rondleiding maakten door de productiehal.

Onmisbare schakel in de industrie

Priema B.V. is een toeleverancier die gespecialiseerd is in het dieptrekken, stansen en samenstellen van complexe metalen producten. Daarnaast kunnen samengestelde lasconstructies worden geleverd en kunnen diverse oppervlaktebehandelingen worden verzorgd. Hiervoor beschikt het bedrijf over een uitgebreid machinepark van onder andere hydraulische en mechanische persen, lasrobots en een eigen natlakstraat. Bij het familiebedrijf werken zo’n 170 vakmensen. Rindert: ”Ons bedrijf kent een innovatieve, nuchtere en informele cultuur.”

“De klant, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid staan bij ons altijd voorop, aldus Rindert. “We denken altijd in creatieve oplossingen en we hebben een flexibele opstelling. Dit vormt de basis voor de duurzame relaties die wij onderhouden met toonaangevende bedrijven in de auto-industrie, verwarmingsindustrie, de witgoedsector en een keur aan andere producenten.”

Kloppend hart

Theo Henrar was onder de indruk van het moderne bedrijf: “Dit is een klasse voorbeeld van een hoogtechnologisch mki-bedrijf in Nederland. Dit soort bedrijven vormt een onmisbare schakel in de waardeketen naar de eindgebruiker. Zij vormen het hart van onze industrie, en dat voelde ik bijna letterlijk kloppen, toen ik door de bedrijfshal liep. Veel FME-leden zijn klant bij Priema. Dan ervaar je hoe nauw onze industrie met elkaar verbonden is.”

Continue efficiency verbeteringen

Het team bij Priema zet continu in op procesverbeteringen. Dankzij de inzet van handlingrobots bij de hydraulische persen bereiken ze sinds 2016 een hogere efficiency. “Hierdoor kunnen wij kosten besparen bij seriematig werken in hoge volumes, aldus Rindert. “Bovendien zetten we in op verdere digitalisering om onze productiviteit te bevorderen.”

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten