arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

R&D is ons bread & butter van morgen

Ledennieuws
10 juni 2020
Bosal

Tijdens de lockdowns in de verschillende landen kwamen de fabrieken van Bosal nagenoeg allemaal tot stilstand, hoofdzakelijk omdat hun klanten - de automobielfabrikanten - ook de productie stopten. Het R&D- en testcentrum van Bosal in Lummen (België) bleef echter doorlopend operationeel, wat bewijst dat deze tak het kloppend hart van de onderneming vormt.

R&D- en testcentrum

"Bosal Lummen is ons grootste R&D- en testcentrum, met tewerkstelling voor ongeveer 130 ingenieurs. In Lummen ondersteunen we onze twaalf fabrieken en hun klanten (VW, Skoda, Volvo, GM, Ford). Terwijl we zien dat de productie van auto's en bijgevolg ook onze productie van uitlaten, eerst zakte naar nul en nu langzaam terug overeind krabbelt naar 15 tot 30% van mei 2019, zien we die daling voor R&D niet. De meeste van onze R&D- en testingprogramma's voor automobielklanten, blijven wél overeind. Dus dat is ons bread & butter van morgen", vertelt René De Wit, CEO van Bosal Group. "R&D ís het kloppend hart van onze onderneming en essentieel voor de toekomst van Bosal."

"De meeste van onze R&D- en testingprogramma's voor automobielklanten, blijven wél overeind. Dus dat is ons bread & butter van morgen"

Versnelling niet verliezen

"We waren al goed bezig in Bosal met veel nieuwe R&D-opdrachten (onder andere nieuwe fuel cell technologie of exhaust gas heat recuperation voor schonere auto’s), maar we mogen die versnelling niet verliezen. Zelfs al hebben we in alle fabrieken 20% tijdelijke werkloosheid ingevoerd voor mei en juni. Warm en koud blazen tegelijk dus. Het wordt een uitdaging om de vernieuwing te volgen, zeker voor een relatief klein bedrijf (op internationale schaal dan toch, 2.200 werknemers) zoals Bosal."

Technologielandschap zal ingrijpend wijzigen

"Het is duidelijk dat het technologielandschap van personenvoertuigen, trucks en bussen ingrijpend zal wijzigen", zegt Dedene, Advanced Engineering & Testing Manager bij Bosal Group. "Om daarop te kunnen inspelen, moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden, ook op het vlak van R&D." 

"R&D ís het kloppend hart van onze onderneming en essentieel voor de toekomst van Bosal."

Voorwaarden

Om als Bosal goed in te kunnen spelen op deze ingrijpende wijzigingen, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan zoals het aantrekken van het juiste talent en flexibiliteit van iedereen bij Bosal. Aan welke overige voorwaarden moet worden voldaan, zie je in onderstaande video:

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten