arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Signify verbetert ervaring van fans in grote Europese voetbalstadions

Ledennieuws
21 juni 2021
Stadion

Signify, de wereldleider in verlichting, heeft de verlichting van zes van Europa's topstadions een update gegeven, perfect op tijd voor de aftrap van Europa's grootste internationale voetbaltoernooi.

Overschakelen van conventionele verlichting naar connected LED-verlichting biedt een superieure wedstrijdervaring voor spelers en toeschouwers in de stadions, en voor tv-kijkers thuis. De renovaties bieden de locaties ook meer flexibiliteit voor op maat gemaakt entertainment voor en na de wedstrijd. Bovendien zorgt de combinatie van Philips LED-armaturen van wereldklasse met het Interact connected verlichtingssysteem voor energiebesparing en gebruiksgemak en onderhoud.

EK 2020

Het Europese toernooi van deze zomer zal het eerste grote internationale sportevenement zijn dat plaatsvindt nadat veel evenementen moesten worden uitgesteld of geannuleerd vanwege de pandemie, en er wordt voorspeld dat meer dan 5 miljard tv-kijkers gaan kijken.

Stadion-eigenaren kozen Signify om hun stadions te verlichten en hen te helpen een strak spektakel neer te zetten voor Europa's grootste sportcompetitie. Voor elk stadion installeerde Signify best-in-class veldverlichtingssystemen met Philips LED-armaturen. De LED's voldoen aan strenge internationale uitzendnormen die flikkervrije en super slow-motion weergave mogelijk maken, zodat ook tv-kijkers niets van de actie hoeven te missen. In de meeste stadions werd Interact ook geïnstalleerd om lichtshows mogelijk te maken en tegelijkertijd te voldoen aan de eisen van internationale voetbalorganisaties. Buiten het veld gebruikte Signify Color Kinetics LED om dynamische lichtshows toe te voegen aan de gevels en de stands.

Flexibiliteit

Door LED-verbonden verlichtingssystemen te gebruiken in plaats van te kiezen voor elite-normen door conventionele verlichting, is er veel meer flexibiliteit om de verlichtingsbehoeften van de stadions snel aan te passen aan verschillende entertainmentprogramma's en sporten. Via Vari-lite kunnen de stadionmanagers unieke lichtshows creëren en wanneer ze verbinding maken met Interact, de kracht hebben om verlichting te integreren in geluidssystemen van derden, verlichting te synchroniseren met muziek en de ervaring voor de fans in het stadion en thuis te verbeteren.

Voordelen bij onderhoud

Stadions bieden unieke uitdagingen op het gebied van verlichting en onderhoud, met name die welke onderhevig zijn aan grote internationale concurrentie en uitzendnormen. De verlichtingssystemen moeten constant goed worden onderhouden, vooral als de locaties een snelle doorlooptijd tussen wedstrijden en andere entertainmentevenementen vereisen. Hier biedt connected led-verlichting meerdere voordelen.

Met Interact is het eenvoudig om aangesloten verlichting in meerdere delen van een stadion te bewaken en te regelen, inclusief het veld, de gevel, de bowl en de tribunes via het intuïtieve dashboard. Philips LED-armaturen bieden opmerkelijke energiebesparingen tot 50% in vergelijking met conventionele verlichting, hebben een lange levensduur en hoeven dus minder vaak te worden vervangen. De armaturen hebben ook het voordeel dat ze direct aan/uit kunnen worden bediend, dus als de stroom uitvalt kan het licht vrijwel onmiddellijk weer worden aangezet - terwijl conventionele systemen tot wel 15 minuten hiervoor nodig hebben.

"We zijn enorm trots dat we hebben samengewerkt met zes van Europa's meest prestigieuze arena's om hen in staat te stellen de grootste internationale voetbalcompetitie van het jaar te organiseren", zegt Thierry Jean Baptiste Chapiteau, Global Sub-Segment Manager Arenas and Sports bij Signify. "Het was een uitdaging waar we van genoten en we zijn verheugd dat supporters weer de stadions in mogen om hun land naar glorie toe te juichen. Ons Interact-systeem biedt hen een meer meeslepende ervaring. Het toernooi van deze zomer zou wel eens een van de spannendste kunnen worden. Samen met onze partners hebben we zes locaties opgeleverd die het waard zijn om het beste van het Europese voetbal te laten zien."

Signify heeft de verlichting in de grootste stadions in München, Rome en Boedapest een upgrade gegeven, evenals:

  • Johann Cruijff Arena, Amsterdam
  • Gazprom Arena, St. Petersburg
  • Steaua Stadion, Boekarest

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten