arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Signify verlicht Smart City Ameland

Ledennieuws
7 mei 2019
Ameland

De Gemeente Ameland heeft de ambitie om in 2020 CO₂-neutraal en zelfvoorzienend te zijn. Binnenkort wordt het eiland voorzien van duurzame openbare verlichting van Signify, met 923 connected verlichtingspunten en LED-armaturen.

De op afstand bestuurbare straatverlichting zorgt ervoor dat licht automatisch feller wordt door beweging. ’s Nachts wordt het licht gedimd op plaatsen waar minder licht benodigd is. Het systeem van Signify leidt in totaal tot een energiebesparing van 70%, minder lichthinder en kostenbesparingen in onderhoud. Met een levensduur van 15 tot 20 jaar hebben de LED’s bovendien een sterk circulair karakter.

Doorrekening in cijfers:

Cijfers

Flinke energiebesparing bij Verhoef Access Technology

Door de toepassing van MASTER LED-tubes van Signify in de 8 meter hoge fabriekshallen van Verhoef Access Technologies in Aalsmeerderbrug, werd een energiebesparing op verlichting van maar liefst 60% gerealiseerd.

Energiebesparing

Thomas Leenders, Manager Government Affairs Signify
"Met behulp, van wind- en zonne-energie ouderwetse lampen laten branden, is aan de maatschappij niet uit te leggen."

Over Signify

Signify, voorheen Philips Lighting, is wereldwijd producent van verlichting. Naast LED-elektronica, lichtbronnen en armaturen biedt Signify een totaalpakket aan verlichtingssystemen en ‘lighting as a service’. Als pionier in de innovatie en evolutie van de verlichtingsindustrie helpt Signify haar klanten continu met het optimaliseren van energieverbruik. 

Deze inspiratiecase is onderdeel van de 'Klimaatkansenkaart' voor Nederland waarin we aantonen dat technologische innovaties van onze leden bijdragen aan de versnelling van de energietransitie. De 'Klimaatkansenkaart' is opgesteld door Berenschot in opdracht van FME.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten