arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Staaltje Hollands glorie

8 februari 2022
Theo en Wim Pelsma Aalberts

Gisteren bracht ik samen met cao-onderhandelaars Albert Kuiper van FNV en Maurice Rojer van FME een bezoek aan Aalberts hydronic flow control, waarvan Flamco een onderdeel is. Wim Pelsma, CEO van Aalberts: “Bij Aalberts focussen wij ons op vier technologie clusters en op elk van deze gebieden willen we tot de top 3 van de wereld behoren.” Aalberts hydronic flow control | Flamco biedt in meer dan 70 landen succesvolle en innovatieve oplossingen voor onder andere woningbouw, utiliteitsbouw en duurzame energie, en behoort tot de top 2 van de wereld.

Blog door Theo Henrar, voorzitter FME

In het zeer energievriendelijke en BREEAM-outstanding gecertificeerde pand in Almere hebben we met eigen ogen gezien hoe expansievaten stap voor stap worden geproduceerd vanuit een plaat staal. Een puur staaltje Hollands glorie, waar we trots op mogen zijn! Maarten van de Veen, Executive Director en CEO Aalberts hydronic flow control, leidde ons rond en demonstreerde aan welke kenmerken een goed expansievat moet voldoen. Maarten: “Bij Flamco denken we continu na over mogelijkheden om onze producten efficiënter, gebruiksvriendelijker, energiezuiniger en duurzamer te maken.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Innovatie en de energietransitie staan hoog op de agenda bij Flamco. “40% Van alle energiegebruik komt voor rekening van gebouwen. Zo zijn heel veel nieuwe efficiëntere technische installaties nodig die helpen energie te besparen. De systemen die wij ontwikkelen en maken, moeten dat helpen realiseren”, aldus Maarten van de Veen. Hiernaast is maatschappelijk verantwoord ondernemen ook een van de kernwaarden van Aalberts hydronic flow control | Flamco. “Wij willen niet alleen in onze producten, maar ook in de wijze waarop wij ondernemen, bijdragen aan duurzame ontwikkelingen.”

“Wij willen niet alleen in onze producten, maar ook in de wijze waarop wij ondernemen, bijdragen aan duurzame ontwikkelingen.”

Bezoek Aalberts

Samen uitdagingen in de sector aanpakken

Na de rondleiding spraken Maurice, Albert en ik met Wim Pelsma en Maarten van de Veen over de uitdagingen waarvoor we als technologische industrie staan en hoe we deze kunnen aanpakken. Zo hebben we natuurlijk een enorm tekort aan technisch personeel, moet ons concurrentievermogen worden versterkt en moet onze innovatiekracht omhoog. Dit kunnen we alleen oplossen als we samen optrekken. Daarom hebben we samen met de vakbonden een Strategische Agenda 2022-2027 opgesteld waarin we aangeven hoe we dit gezamenlijk willen doen. Alleen op deze manier bereiken we een succesvolle en concurrerende sector die bijdraagt aan de welvaart en het welzijn van Nederland en de EU.

Van eenmanszaak naar ware multinational

Aalberts N.V. is opgericht in 1975 door succesvol ondernemer en grootaandeelhouder Jan Aalberts. Ruim vijf en veertig jaar geleden begon hij in Venlo met vier werknemers, één machine en vier ton gulden schuld. Inmiddels is deze multinational wereldwijd actief in 50 landen met circa 15.000 werknemers en een omzet van meer dan € 2,7 miljard.

“Bij Flamco denken we continu na over mogelijkheden om onze producten efficiënter, gebruiksvriendelijker, energiezuiniger en duurzamer te maken.”

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten