arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Stageplekken en stagiairs gezocht!

6 april 2021
Stage

FME, partnerbranches, SBB en bedrijven in de technologische industrie hebben onlangs de krachten gebundeld om ervoor te zorgen dat er voor iedereen met interesse in techniek een stageplek bij een van onze bedrijven beschikbaar is.

Tekort BOL-stages fors teruggedrongen

Door corona was er een tekort ontstaan aan met name BOL-stages voor een technische opleiding in de metaal en metalektro. Door samen campagne te voeren hebben we dit tekort fors kunnen terugdringen. Nieuwe bedrijven hebben zich aangemeld als erkend leerbedrijf, erkende leerbedrijven hebben extra stageplekken gecreƫerd en er zijn alternatieve stages gecreƫerd voor onder andere stages in de luchtvaarttechniek. Een mooi resultaat.

Veel niet ingevulde BBL-leerbanen

Tegelijkertijd staan er bij veel van onze bedrijven stages en leerbanen open. Zelfs nu, in coronatijd, zijn er 1.500 stages en leerbanen beschikbaar bij onze lidbedrijven. Leerlingen die voor het nieuwe schooljaar een stage of leerbaan zoeken roepen wij op om op stagemarkt.nl te kijken of om techniekbedrijven in de eigen omgeving te benaderen voor een stage of leerbaan. De kans is groot dat dat gaat lukken. Voor veel bedrijven is dit immers een goede manier om jong talent te werven en met aantrekkelijke stageplekken en leerbanen laten wij zien dat wij een sector met perspectief zijn.

Maak je op voor het nieuwe schooljaar

Zeker in de aanloop naar het nieuwe schooljaar is het belangrijk om stages en leerbanen aan te bieden en deze goed te promoten.

Tips voor promotie stageplekken en leerbanen:

  • Zorg voor zichtbaarheid op stagemarkt (www.stagemarkt.nl).
  • Breng ruim voor het begin van het nieuwe schooljaar jouw vacatures voor leerbanen onder de aandacht, bijvoorbeeld op social media of via lokale media
  • Ben je nog geen erkend leerbedrijf? Meld je dan aan bij SBB
  • Zoek contact met een ROC in jouw omgeving. SBB kan je hierbij helpen.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten