arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Start samen met het onderwijs een technohub in jouw regio!

4 maart 2020

Hoe zorg je dat medewerkers de laatste technologische innovaties ‘in de vingers’ krijgen? En hoe kun je nog beter de verbinding leggen met het onderwijs?

In de toekomst verwacht FME dat leren en werken, scholen en bedrijven steeds verder in elkaar zullen vervloeien als het gaat over leren en ontwikkelen. Technohubs moeten die excellente opleidingsinfrastructuur bieden waar zowel jongeren als werkenden zich kunnen ontwikkelen op het gebied van techniek, ICT en technologie. FME en vakverenigingen spraken in de CAO met elkaar af dat we deze nieuwe manieren van leren en innoveren willen stimuleren met startsubsidies. A+O voert deze regeling namens de sociale partners uit. 

Spreekt dit concept jou aan? Zet dan samen een technohub op in jouw regio: een leer- en innovatieplek waar bedrijven en onderwijs op een nieuwe manier kennis uitwisselen en technologische innovaties delen. Het is vanaf nu mogelijk een subsidie hiervoor aan te vragen.

Wat is een technohub?

In een technohub werken onderwijs en bedrijfsleven in een regionale publiek-private samenwerking (PPS) aan kennisuitwisseling op het gebied van technologische innovaties. De hub is een inspirerende plek waar medewerkers bijblijven in hun vak. Je leert niet in een traditionele schoolopzet, maar op nieuwe en hybride manieren die nauw aansluiten bij de actuele beroepspraktijk. Een technohub maakt innovaties regionaal toegankelijk, zodat werkenden zich een leven lang kunnen ontwikkelen.

Aan de slag?

Ga naar de site van A+O voor meer informatie over deze regeling of  neem contact met ons op.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten