arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Thales volgt raket met succes

Ledennieuws
9 oktober 2017
Thales Raket

Op 25 september werd voor de internationale marine-oefening Formidable Shield, gericht op luchtverdediging, een ballistische raket gelanceerd vanaf de Hebriden in westelijke richting. De SMART-L MM radar die is geïnstalleerd op de testtoren van FME-lidbedrijf Thales detecteerde en volgde een ballistische raket buiten de atmosfeer op een gemiddelde afstand van 1500 kilometer zonder enig probleem.

Het radarsysteem volgde de raket gedurende meer dan 300 seconden zonder enige interruptie. Gerben Edelijn, CEO van Thales Nederland: “Deze mijlpaal toont aan dat Thales wereldwijd voorop loopt op het gebied van radartechnologie voor de verdediging tegen ballistische raketten. Met onze SMART-L MM radar kunnen we militaire organisaties overal ter wereld een krachtig instrument bieden dat een sleutelrol kan spelen in de bescherming van mensen en waardevolle objecten tegen de toenemende dreiging van ballistische raketten.”

SMART-L MM

Thales bouwt op dit moment de SMART-L Multi Mission radar voor toepassingen op marineschepen en op land. Vanaf 2018 zullen vier SMART-L MM/N radars geleverd worden aan de Koninklijke Marine voor de vier luchtverdedigings- en commandofregatten. Tevens worden twee SMART-L MM/F radars geleverd aan de Koninklijke Luchtmacht voor de bewaking van het Nederlandse luchtruim. De SMART-L Multi Mission is de opvolger van de SMART-L radar die sinds de eeuwwisseling in gebruik is bij de Koninklijke Marine. Deze SMART-L is ook operationeel in de marines van Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten