arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Twee FME-lidbedrijven finalisten Koning Willem I Prijs

Ledennieuws
23 oktober 2020
KWI

FME feliciteert met trots haar lidbedrijven AWL en Van Raam met het behalen van de eindronde van de Koning Willem I Prijs.

De Koning Willem I Prijs vormt de ultieme bekroning van goed ondernemerschap. Deze prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs wordt tweejaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting in twee categorieën: Grootbedrijf en mkb. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking voor de prijs.

Categorie Grootbedrijf

De keuze voor de finalisten van 2020 in de categorie grootbedrijf is op 22 oktober gepresenteerd. De Harderwijkse machinebouwer AWL werd verrast met een videoboodschap van Martin van Pernis, bestuurslid van de Koning Willem I Stichting. Naast AWL werden ook CSU en Dura Vermeer gekozen als finalisten.

Directie AWL
De directie van AWL

De jury was zeer te spreken over AWL: “Duurzaamheid staat bij AWL centraal wat betreft het milieu en alle betrokkenen van het bedrijf. AWL is een hightech machinebouwer voor de automatiseringsindustrie met een oog voor innovatie. Zo is AWL met recht een koploper te noemen op het gebied van digitalisering en unieke concepten binnen de branche.”

Categorie mkb

Het bestuur van de Koning Willem I Stichting heeft, samen met erevoorzitter koningin Máxima, gekozen voor de volgende drie bedrijven: Anthura, Von Gahlen en Van Raam.

Door het produceren van unieke, aangepaste fietsen geeft Van Raam beweging terug aan degenen die dat zijn verloren. Het bedrijf is onderscheidend op gebieden als duurzaamheid, innovatie, en HRM beleid. Persoonlijke verhalen, bijzondere binding met de medewerkers en bovendien oog voor zorg staan voorop bij Van Raam.

Van Raam
Bekendmaking bij Van Raam

Op 25 november wordt bekendgemaakt wie de Koning Willem I Prijs heeft gewonnen.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten