arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Tweede Kamer steunt oproep bedrijfsleven voor deeltijd-WW

29 september 2020

De deeltijd-WW-regeling, waarbij werknemers volledig in dienst blijven bij een werkgever, terwijl het werk tot maximaal de helft van het aantal uren wordt teruggebracht in ruil voor een WW-uitkering, is al lange tijd een grote wens van ondernemers in onze sector. Mede dankzij de waarschuwingen van FME is deze wens nu een stukje dichterbij gekomen. Het kabinet is nu door de Tweede Kamer opgeroepen om deze regeling voor te bereiden.

Kamerleden Hilde Palland (CDA) en Judith Tielen (VVD) hebben minister Koolmees gevraagd een deeltijd-WW regeling voor te bereiden. Ook willen zij dat dit instrument zo snel mogelijk gereed is nadat de huidige steunmaatregelen, zoals de NOW, zijn afgelopen.

“We zijn erg blij dat de regering met ons voorstel aan de slag gaat. Een meer structureel instrument, zoals deeltijd-WW of de Duitse Kurzarbeit-variant, zal veel bedrijven helpen om economische terugval ook straks op te vangen met behoud van werkgelegenheid en kennis en kunde van personeel. Wij zien uit naar een spoedige en zorgvuldige uitwerking van de minister.” zegt Hilde Palland (CDA).

Waardevol

FME is blij dat het kabinet de deeltijd-WW-regeling eindelijk gaat uitwerken. De deeltijd-WW is een manier om waardevolle medewerkers vast te houden en bij herstel sneller en beter weer aan de slag te kunnen laten gaan. Dit is cruciaal voor Nederland op de langere termijn, niet alleen vanwege het behoud van werkgelegenheid, maar ook voor kennisbehoud binnen onze kennisintensieve sector.

Goed uitvoeren

FME kijkt uit naar de verdere uitwerking van de regeling en denkt graag mee met het ministerie van SZW en UWV om te komen tot een maatregel die goed uitgevoerd kan worden. FME waarschuwt ook dat gezien alle ontwikkelingen rondom het coronavirus, het cruciaal is dat de deeltijd-WW-regeling aansluit op de huidige steunmaatregelen van de overheid. Bij veel bedrijven staat het water aan de lippen, ze zullen niet in staat zijn om een periode tussen twee regelingen te overbruggen.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten