arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Vaak onzichtbaar, maar echt onmisbaar

Ledennieuws
15 september 2021
Theo bij Prysmian

Dinsdag 14 september bracht FME-voorzitter Theo Henrar een bezoek aan het hoofdkantoor van Prysmian Nederland in Delft. Dit FME-lidbedrijf zit midden in de energietransitie. Zij leveren kabels, systemen en diensten in de energie- en telecomindustrie. En zijn hierin een van de allergrootste wereldspelers.

De verbinders van de wereld

Prysmian Groep heeft in 2011 het welbekende Nederlandse merk Draka overgenomen en zijn nu het grootste kabelproducerende bedrijf ter wereld. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in meer dan 50 landen. In totaal hebben ze wereldwijd 112 fabrieken en 25 R&D-centra.

De kabeloplossing vormt een integraal onderdeel van de energienetwerken. De Prysmian Groep biedt complete geïntegreerde oplossingen en diensten voor down stream industrie en technologie en voor de Telecom sector helpt het de verbinding te versnellen tussen mensen, bedrijven en continenten (interactief) door elkaar hiermee te verbinden.

Prysmian Delft

Belang van innovatie en digitalisering

Tijdens het bezoek had Theo een inspirerend gesprek met de Nederlandse CEO Andreas Bott en de HR-directeur voor de Benelux, Anke Brouwer. Andreas Bott: “Wij streven ernaar dat de Nederlandse vestigingen in Europa koploper en competitief blijven. Daarvoor zetten we ons in op innovatie en digitalisering.“

Theo en Andreas beamen beiden dat het van groot belang is dat de Nederlandse regering goed op het netvlies heeft dat er een gelijk speelveld moet zijn in Europa en dat er in Nederland meer geïnvesteerd moet worden in R&D om zo concurrerend te blijven en tevens continu te kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Anke Brouwer: "Wij zijn blij dat er naast de nieuwe cao er ook gewerkt gaat worden aan een strategische agenda. Prysmian levert daar graag een bijdrage aan."

Onmisbaar

Aan het eind van het bezoek kreeg Theo een rondleiding door de fabriek in Delft. Hij zag met eigen ogen hoe het proces verloopt van het maken van grote kabels. Hiermee worden de energietransitie en digitalisering vorm gegeven. Theo na zijn bezoek aan Prysmian: “Kabels zijn meestal onzichtbaar, maar ik heb nu gezien en gehoord welke belangrijke en onmisbare rol zij spelen in de uitdagingen waar we in de wereld voor staan. Bij Prysmian staat innovatie en duurzaamheid hoog op de agenda. Dit weten ze heel goed te vertalen naar lokale en wereldwijde initiatieven. Heel inspirerend om dit te zien!”

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten