arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

VDL AEC Maritime sleept order binnen voor scrubbersystemen in Griekenland

Ledennieuws
21 november 2019

VDL AEC Maritime in Eindhoven heeft een grote order gekregen van het Griekse scheepsbeheerbedrijf Thenamaris voor de levering van zeven scrubbersystemen. Met deze opdracht versterkt VDL AEC Maritime zijn marktpositie in Griekenland. De scrubbersystemen zullen voor eind maart 2020 worden geleverd. Scrubbers filteren onder meer zwaveldeeltjes uit de uitlaatgassen van scheepsmotoren.

Zwaveluitstoot

De Internationale Maritieme Organisatie (IMO) heeft bepaald dat vanaf 1 januari 2020 de uitstoot in internationale wateren sterk moet worden verminderd. De maritieme sector zal de zwaveluitstoot met meer dan 80 procent moeten verminderen door over te schakelen op brandstoffen met een lager zwavelgehalte of door gebruik te maken van scrubbersystemen voor uitlaatgassen. De huidige maximale grenswaarde van 3,5 procent voor het zwavelgehalte in stookolie zal worden verlaagd tot 0,5 procent.

Joost Wijdeveld, verkoopleider bij VDL AEC Maritime: "Deze deal is erg belangrijk voor ons. We zijn enorm blij met onze nieuwe klant Thenamaris Ships Management Inc. en we kijken uit naar een goede samenwerking. Griekse klanten vormen nu een groot deel van onze portefeuille. Voor ons is dit een nieuwe mijlpaal, naast onze deals in Zuidoost-Aziƫ en andere regio's in de wereld. We konden onze productiecapaciteit verder verhogen dankzij de optimalisatie van onze volledige productieketen. Op korte termijn levert dit extra beschikbare productieplaatsen op voor begin 2020."

Thenamaris Ships Management Inc.

Thenamaris Ships Management Inc., opgericht in 1970, is een wereldwijde scheepsbeheerder van hoogwaardige, moderne zeeschepen en levert haar diensten uitsluitend als tussenpersoon. De eersteklasvloot momenteel onder beheer bevat 86 schepen: olietankers die ruwe olie en olieproducten zoals benzine en dieselolie vervoeren; bulkcarriers die droge stortladingen zoals graan, kolen en ijzererts vervoeren; en containerschepen.

VDL AEC Maritime

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten