arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Vernieuwd DAF Museum officieel geopend door Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven

Ledennieuws
9 november 2019
DAF

Onder grote belangstelling en in aanwezigheid van bijna alle 160 vrijwilligers is het nieuwe DAF Museum in Eindhoven officieel geopend. Dat gebeurde door de heer Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven, lid van het Nederlandse Koninklijk Huis, die altijd een speciale band met DAF heeft gehad.

Met een record van bijna 60.000 bezoekers per jaar behoort het DAF Museum tot de meest populaire musea in de regio Eindhoven en volgens een recent onderzoek van TripAdvisor is het daar zelfs het meest populaire museum. En de aantrekkingskracht van het DAF Museum neemt alleen nog maar toe, nu de anderhalf jaar durende, ingrijpende verbouwing en modernisering is afgerond en het DAF Museum wil doorgroeien naar 80.000 bezoekers per jaar.

Indrukwekkende uitbreiding

Bij binnenkomst in het 'nieuwe' museum valt onmiddellijk de compleet nieuwe entree op, het vernieuwde restaurant, de nieuwe winkel en de moderne uitstraling die deze alle hebben gekregen. De grootste vernieuwing wordt echter pas zichtbaar bij een bezoek aan de expositieruimte: die is namelijk uitgebreid met een compleet nieuwe vleugel met een oppervlakte van maar liefst 1.100 m2.

"Dankzij deze fantastische uitbreiding hebben we letterlijk alle ruimte gekregen om de hoogtepunten uit de rijke historie van DAF nog mooier en beter te presenteren", aldus Marc van Doorne, voorzitter van de Stichting Vrienden van het DAF Museum en kleinzoon van DAF-oprichter Hub van Doorne. "Zeker zo belangrijk is dat we nu ook de mogelijkheid hebben de geschiedenis van DAF tot vandaag de dag door te trekken. Met ook aandacht voor het belang van het hedendaags transport en de recente ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld motorenontwikkeling. De Van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek en later de Van Doorne’s Automobiel Fabriek heeft altijd bekend gestaan om haar innovatieve oplossingen. Dat resulteerde in een indrukwekkende serie aanhangwagens, personenauto’s, vrachtwagens – ze zijn allemaal in het DAF Museum te bewonderen."

"Ik ben er zeker van dat mijn grootvader Hub en zijn broer Wim van Doorne ook bijzonder trots zouden zijn als zij zouden kunnen zien wat er met dit nieuwe DAF Museum is gerealiseerd."

Officiële opening

De officiële opening vond vrijdag 8 november 2019 plaats door de heer Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven, die het DAF Museum binnenreed op een unieke DAF Pony, waarvan het Nederlands Koninklijk Huis een van de 15 geproduceerde exemplaren bezat.

Dank aan vrijwilligers

"Ik ben er zeker van dat mijn grootvader Hub en zijn broer Wim van Doorne ook bijzonder trots zouden zijn als zij zouden kunnen zien wat er met dit nieuwe DAF Museum is gerealiseerd", aldus Marc van Doorne, voorzitter van de Stichting Vrienden van het DAF Museum. "We zijn bijzonder veel dank verschuldigd aan onze meer dan 160 vrijwilligers – voornamelijk enthousiaste oud-DAF-medewerkers – die de vernieuwing mede mogelijk hebben gemaakt en die ervoor zorgen dat het museum er elke dag weer perfect bij staat, klaar om onze bezoekers te ontvangen."

DAF Museum

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten