arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Vijf nieuwe DAF XF voor Scherpenhuizen

Ledennieuws
31 augustus 2017

Supermarkten willen verse groente en vers fruit in de schappen. Dus komt het bij het transport van deze producten aan op snelheid en kwaliteit. Scherpenhuizen BV in Eindhoven is gespecialiseerd in het leveren van verse groente en fruit aan verschillende supermarktketens in een groot deel van Europa. Het bedrijf vertrouwt daarbij al jaren op de trucks van DAF, vanwege hun buitengewoon grote bedrijfszekerheid en de uitstekende service. Onlangs voegde Scherpenhuizen vijf nieuwe DAF XF480 FTG-trekkers aan haar vloot toe. Ze zijn geleverd door dealer De Burgh Eindhoven B.V., helemaal in de huisstijl van het bedrijf en voorzien van een reeks veiligheid- en comfortverhogende accessoires.

"Het grootste deel van ons wagenpark bestaat uit DAF. Van de 23 voertuigen zijn er 21 van dit merk", aldus Piet Daniëls, Manager Transport en Wagenparkbeheer bij Scherpenhuizen. "Enerzijds omdat we chauffeurs hebben die het liefst DAF rijden, en anderzijds spelen betrouwbaarheid en de goed geregelde service een rol bij de keuze. De service is ook internationaal goed voor elkaar. Via de dienst DAF International Truck Service is hulp onderweg snel geregeld."

Gunstige verbruikscijfers

De vijf nieuwe DAF XF-trekkers hebben af fabriek een Super Space Cab, Skylights, LED-koplampen, een standairco en een frontcamerasysteem. De geautomatiseerde Traxon-versnellingsbak met twaalf versnellingen schakelt soepel en vlot en draagt bij aan een gunstig brandstofverbruik. Dat doet de Predictive Cruise Control (PCC) eveneens. Daniëls: ‘We hebben de XF480 nog maar net in bedrijf. We kunnen nog niet veel zeggen over het verbruik, maar bij de eerder ingezette DAF XF460 Euro 6-trekkers noteren we een keurig gemiddelde van net iets onder de 1 op 4. Dat zijn prima cijfers en we verwachten dat de nieuwe XF nog gunstiger gaat scoren.” De nieuwe XF480 FTG-trekkers gaan vooral in Engeland rijden. Daarom zijn ze voorzien van een gestuurde en hefbare voorloopas. Die gaat in Engeland omlaag om de asdruk te verlagen.

Snel van het land naar de klant

Scherpenhuizen werkt samen met geselecteerde telers, veilingen en andere leveranciers in binnen- en buitenland. Doel is de groente en het fruit zo snel mogelijk van het land naar de klant te brengen. Dat garandeert de versheid. Scherpenhuizen regelt het complete logistieke proces en zorgt voor verwerking en verpakking van de producten in het eigen geklimatiseerde distributiecentrum. Dat bestrijkt het grootste gedeelte van de onlangs in gebruik genomen nieuwbouw aan de Schakel 7 in Eindhoven, met een totale oppervlakte van 40.000 vierkante meter.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten