arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

VMI Group bezegelt jarenlange samenwerking met AKOS

Ledennieuws
5 april 2016
VMI

VMI Group en ingenieursbureau AKOS hebben de jarenlange samenwerking bezegeld met een samenwerkingsovereenkomst. Jeroen Hofstra, Vice president global HR van VMI, en Ben van Vuuren, directeur/eigenaar van AKOS kijken tevreden terug op de samenwerking van de afgelopen jaren en hebben nu een samenwerkingsovereenkomst getekend voor drie jaar.

AKOS werkt al jaren samen met machinebouwer VMI Epe. Sterker nog: de roots van AKOS liggen bij VMI aangezien de oprichter van AKOS, Jan Schippers, als constructeur bij VMI werkte voordat hij in 1969 AKOS Engineering oprichtte.

VMI is groot geworden met de ontwikkeling en bouw van hoogwaardige machines voor de productie van autobanden en is daarin wereldwijd onbetwist marktleider. Bovendien is VMI succesvol met productiemachines voor de blikindustrie, de cosmetische industrie en de rubberindustrie. VMI bedient haar opdrachtgevers vanuit acht vestigingen wereldwijd, met 1.200 medewerkers.

Inzet van engineers

De basis van het succes ligt in het feit dat VMI structureel investeert in productinnovatie en kwaliteit en dat VMI haar klanten maatwerk oplossingen kan bieden. In de competitieve markten waarin VMI actief is vraagt dit de inzet van de beste engineers, waar VMI er dan ook veel van in huis heeft. Gezien het projectmatige en kennisintensieve karakter van de organisatie heeft VMI veel behoefte aan externe ondersteuning van haar ontwikkelings- en engineeringactiviteiten. Een behoefte waarin AKOS dan ook al jaren in voorziet. AKOS is tenslotte net als VMI groot geworden in de machinebouw, maar dan als ingenieursbureau. Bovendien sluiten de kernwaarden van AKOS (flexibel, ontwikkelingsgericht, communicatief, oprecht, samenwerkingsgericht) perfect aan bij het partnership dat VMI met haar leveranciers nastreeft. Dat AKOS en VMI ook nog bij elkaar 'om de hoek' zijn gevestigd, maakt de samenwerking dan ook niet meer dan logisch.

Ben van Vuuren, directeur/eigenaar van AKOS
"We zijn er uiteraard erg blij mee dat VMI haar partnership met AKOS nu ook formeel heeft bevestigd. We hebben er alle vertrouwen in de hechte samenwerking met VMI nog voor jaren te kunnen voortzetten!” 

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten