arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Vraag nu voorschot subsidie praktijkleren aan

3 juni 2020

Het kabinet investeert in het offensief om leerbanen en stages te behouden voor het praktijkonderwijs, vso, vmbo-leerwerktrajecten en mbo in 2020 en 2021.

Door te blijven investeren in mensen maken we ons sterk voor een toekomst na de coronacrisis. Alleen op deze manier hebben we ook straks de goed geschoolde medewerkers die we nodig hebben om de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst aan te kunnen gaan. 

Je kunt vanaf nu een voorschot van de subsidie praktijkleren ontvangen. Zo kun je leerlingen blijven opleiden. De openingsdatum voor de subsidieronde 2020 schuift 1 maand op van 2 juni naar 1 juli 2020. Dit in verband met de extra voorschotronde in juni 2020. Een aanvraag indienen voor studiejaar 2019 - 2020 is mogelijk vanaf 1 juli.

Vraag NU EEN voorschot aan bij RVO

Eerder besloten FME en de vakbonden ook om extra geld uit te trekken om bedrijven te helpen leerlingen op te blijven leiden, juist tijdens de coronacrisis.

Blijf leerbanen aanbieden

Alleen door te blijven investeren in mensen hebben we ook straks de goed geschoolde medewerkers die we nodig hebben om de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst aan te kunnen gaan. Blijf daarom je stages en leerbanen publiceren op de websites stagemarkt.nl en leerbanenmarkt.nl. Als het je toch niet meer lukt om te blijven opleiden via de BBL of stages in de BOL, neem dan contact op met je adviseur praktijkleren van SBB. Zij kijken samen met jou naar de alternatieven, zoals (tijdelijke overplaatsing) overplaatsing van de leerling naar een ander bedrijf.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten