arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Wereldrecord hologrammen bouwen: ruim 62.000 leerlingen ontdekken de magie van technologie

29 september 2020
Hologram bouwen

Gisteren is het wereldrecord hologrammen bouwen van start gegaan bij CSG de Goudse Waarden. De locoburgemeester van Gouda, wethouder Thierry van Vugt, gaf daar het startschot voor de landelijke actie. Ruim 62.000 leerlingen van 882 basisscholen en 159 voortgezet onderwijsscholen bouwen deze week mee aan het record. Leerlingen maken hun eigen ontwerp en kunnen dit vervolgens als een echt hologram boven hun mobiele telefoon laten zweven.

Het ontwerpen en gebruiken van hologrammen is één van de technologische ontwikkelingen die in de toekomst steeds vaker gebruikt zal worden. Maar er is in het hedendaagse onderwijs nog weinig tot geen aandacht voor de kansen en mogelijkheden van de technologie. Daarom hebben UpgradeNL en FutureNL deze recordpoging in gang gezet.

Digitaal weerbaar maken

Ronilla Snellen, oprichter en co-founder Stichting FutureNL: “Elke baan heeft straks een digitale component. Met deze les willen we kinderen digitaal weerbaar maken en voorbereiden op de toekomst. Maar het leukste is natuurlijk dat ze de magie van technologie ontdekken.”

Technologie is de toekomst

Geert Huizinga, directeur Belangenbehartiging bij FME en initiatiefnemer  van UpgradeNL: “Vanuit UpgradeNL willen wij 17 miljoen mensen in Nederland techwijs maken, zodat technologie iedereen helpt om het beste uit zichzelf te halen. Zeker voor kinderen is dit belangrijk, want voor hen is technologie de toekomst.”

Om iedereen in Nederland enthousiast te maken voor (een toekomst in) technologie heeft FME de krachten gebundeld met bedrijven, kennisinstellingen, overheden en mediapartners in het initiatief UpgradeNL. FME-bedrijven helpen deze week mee met de actie door een gastles hologrammen bouwen te verzorgen op een school.

Foto: Pim Mul

ga naar upgradenl.nl

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten