arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Wim van der Leegte ontvangt 'Boegbeeld Nederlands Ondernemerschap'

Ledennieuws
8 april 2016

Ondernemer Wim van der Leegte, President-Directeur van de VDL Groep, heeft in de Nieuwe Kerk in Den Haag de award voor 'Boegbeeld Nederlands Ondernemerschap' uitgereikt gekregen. Deze award is hem toegekend door de jury van de Familiebedrijven Award, een initiatief van Stichting Familie Onderneming.

Wim van der Leegte ontving deze hommage voorafgaand aan de uitreiking van de Familiebedrijven Award 2016. Juryvoorzitter John Fentener van Vlissingen gaf aan dat de jury al langer met de gedachte speelde om incidenteel ook ondernemers met een uitzonderlijke staat van dienst - binnen het Nederlandse bedrijfsleven en de samenleving - te prijzen.

De jury heeft de afgelopen jaren veel uitzonderlijke ondernemers ontmoet. Tijdens het jureringsproces voor de Familiebedrijven Award 2016 heeft Wim van der Leegte van de VDL Groep een bijzondere en onuitwisbare indruk gemaakt.

"Hij is voor heel veel jonge ondernemers een bron van inspiratie. Hij zet zich onstuitbaar in voor het behoud van industriële productiebedrijven in ons land."

John Fentener van Vlissingen loofde de visie van Wim van der Leegte op het behoud van industriële productiebedrijven in én voor Nederland, zijn focus op innovatie en zijn onstuitbare inzet voor de Nederlandse werkgelegenheid en samenleving. Van Vlissingen benadrukte dat Van der Leegte een inspiratie en voorbeeld is voor jonge ondernemers. De jury beschouwt hem dan ook met recht als een waar boegbeeld voor Nederlands ondernemerschap.

Foto: Mini

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten