arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

YMIF Engineering realiseert energy hub Tholen

Ledennieuws
19 juni 2024
Energy Hub Tholen

Op het Zeeuwse eiland Tholen is een nieuwe energy hub in gebruik genomen. Dit initiatief, gerealiseerd in samenwerking met de ondernemers van twee bedrijventerreinen, markeert een belangrijke vooruitgang in de lokale energietransitie.

De betrokken partijen, waaronder Stedin, ON E Target, Firan en Scholt Energy, hebben een efficiënt lokaal energienetwerk opgezet dat optimaal gebruikmaakt van het elektriciteitsnet. FME-lidbedrijf YMIF Engineering was als expert op het gebied van energietechnologie verantwoordelijk voor de besturing van dit geavanceerde systeem.

Duurzaamheid en netwerkefficiëntie

De energy hub voor de bedrijventerreinen Slabbecoornpolder en Welgelegen is een koploper in Nederland. De energy hub heeft een batterij die 2 megawatt vermogen kan leveren en combineert twee belangrijke innovaties. Ten eerste delen de bedrijven hun stroomverbruik, waardoor pieken in de vraag worden afgevlakt en de druk op het elektriciteitsnet vermindert. Daarnaast wordt overtollige zonne-energie opgeslagen in batterijen en op momenten van schaarste weer in het netwerk gevoed.

Slimme technologie

Het succes van de energy hub berust op het intelligente energiemanagementsysteem ontwikkeld door YMIF Engineering. Dit systeem analyseert, monitort en bestuurt de lokale energiestromen, waardoor de hub naadloos en efficiënt functioneert. Deze innovatieve aanpak toont hoe slimme technologie en samenwerking kunnen bijdragen aan een duurzamere en efficiëntere energievoorziening.

Voordelen

In eerste instantie nemen 31 bedrijven deel aan de energy hub op Tholen. Het biedt de deelnemende bedrijven meerdere voordelen, waaronder lagere energiekosten, stabielere energievoorziening, meer ruimte voor verduurzaming en de mogelijkheid om gezamenlijk energie in- en te verkopen.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten