arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Zeer geslaagde Dag van de Technologische Industrie

5 april 2024
Dag van de Technologische Industrie

Gisteren was de Dag van de Technologische Industrie in de Grote Kerk in Den Haag. Het was geweldig om te zien hoe een diverse groep van vakbonden, werkgevers, studenten en politici samenkwam om de waarde van de technologische industrie te vieren. Met indrukwekkende showcases van innovatieve bedrijven was deze dag meer dan alleen een viering van onze passie voor technologie; het was een platform voor samenwerking en netwerken met belangrijke spelers in onze sector. Zoals FME-voorzitter Theo Henrar benadrukte, versterkten we onze overeenkomsten en deelden we ons geloof in de kracht van innovatie.

Afscheid Peter Wennink

Tevens namen we deze middag afscheid van Peter Wennink als vicevoorzitter van FME. Peter is een icoon van de Nederlandse technologische industrie. Mede dankzij zijn visionaire leiderschap is ASML uitgegroeid tot misschien wel het belangrijkste bedrijf van Europa. 

Bekijk de foto's van deze dag

In zijn afscheidsspeech benadrukte Peter het belang van samenwerking in Europa, in de regio en tussen bedrijfsleven en politiek. Ook maakten we bekend dat we voortaan jaarlijks de 'Peter Wennink Tech Award' uitreiken. Het eerste exemplaar werd door Theo Henrar aan Peter overhandigd. Tenslotte kreeg cabaretier Jörgen Raymann de lachers op zijn hand toen hij Peter Wennink in het zonnetje zette.

Wij zijn  trots en dankbaar voor iedereen die de tijd en moeite heeft genomen om aanwezig te zijn en bij te dragen aan het succes van de Dag van de Technologische Industrie. Laten we alle inspiratie en connecties die we hebben opgedaan gebruiken en vasthouden, zodat we samen onze sector kunnen versterken en de technologische innovatie blijven stimuleren.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten