arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

NICEdevelopments B.V.

FME lidbedrijf
Actief in
Energie

Cesar warmte-accu: oplossing voor grootschalige energieopslag

Het is een van de grootste uitdagingen in de energieopslagsector: hoe slaan we grootschalig én voordelig groene energie op van zonnepanelen en windturbines, zodat deze jaarrond te gebruiken is. De Cesar warmte-accu is hiervoor de oplossing.

De Cesar warmte-accu staat voor hoog rendement CO2-vrije energieopslag tegen een fractie van de kosten van andere energieopslagsystemen. Cesar slaat elektriciteit van zonnepanelen, winturbines en van het overbelaste net grootschalig én goedkoop op. Dat doet Cesar in de vorm van warmte. Als opslagmedium gelden makkelijk verkrijgbare opslagmedia met een hoge energiedichtheid, zoals staalslak en basalt.

De gegenereerde warmte wordt gebruikt voor het CO2-vrij verwarmen van woningclusters, zoals straten, woonwijken en appartementengebouwen. De Cesar warmte-accu is ook geschikt voor industriële toepassingen en voor de tuinbouw, akkerbouw en veeteelt.

‘Wel eens aan een kei gevoeld, die de hele dag in de warme zon heeft gelegen? Deze zit tjokvol warmte. Zou je de kei goed isoleren, dan is de warmte nog heel lang bruikbaar. Dat is het principe van de Cesar warmte-accu.’
Cees van Nimwegen, ontwikkelaar Cesar warmte-accu

De Cesar warmte-accu is een product van NICE developments bv

Adres

NICEdevelopments B.V.
Kievietlaan 2
5683RC Best
Nederland

Postadres

Kievietlaan 2
5683RC Best
Nederland

Bezoek de website

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten