Onderzoek naar productie van elektrolysers

Groep

Een unieke samenwerking tussen FME, TNO en tien provincies heeft het mogelijk gemaakt om een onderzoek op te starten naar de productie van waterstof-elektrolysers in de regio.

Doel 

Doel van dit onderzoek is om voor Nederland het ecosysteem in kaart te brengen van bedrijven die kunnen bijdragen aan de productie van waterstof-elektrolysers. Het project wordt toegespitst op de tien deelnemende provincies. 

Het resultaat dat medio juni-juli 2020 wordt verwacht, is een overzicht van businesskansen voor heel Nederland en uitgesplitst per regio. 

Door dit onderzoek proberen we antwoord te geven op meerdere vragen, zoals: 

  • Waar de kansen liggen voor Nederlandse productie- en ontwikkelbedrijven van elektrolysers en/of onderdelen van elektrolysers?  
  • Welke regionale ketens van toeleveranciers, ecosystemen van bedrijven, kennisinstellingen en actieve overheden kunnen we onderscheiden?  
  • Welke (beleids)randvoorwaarden zijn er nodig om dit door te ontwikkelen?

Wij zoeken 

Wij zijn op zoek naar bedrijven die al toeleveren, of dit kunnen en willen gaan doen, aan deze keten of actief willen zijn in de assemblage van (een deel van de) elektrolysers. 

Wij zoeken jou als je innovatieve speler bent op het snijvlak van: 

  • Elektrochemie (bijvoorbeeld: katalysatoren, membranen) 
  • High-end materialen (zoals composieten, legeringen, keramiek) 
  • Geavanceerde fabricagetechnieken (zoals vacu├╝mtechnologie, CVD-depositie, nano-coatings, dunne plaattechnologie) of andere hoogwaardige technologie├źn
     

Meer weten of deelnemen?  

Neem contact op met Marco Kirsenstein en Ronald Stevelink.

FME-TNO
Provincies