Nederlandse AI Coalitie

NLAI

Het doel van deze coalitie is om samenwerking en uitwisseling tussen de verschillende toepassingsgebieden van AI te organiseren, zodat het wiel niet overal tegelijkertijd moet worden uitgevonden. FME is een van de deelnemers hierin.

De coalitie heeft een eigen agenda opgesteld waarin tal van acties staan gericht op human capital, research en innovatie, data delen, maatschappelijke acceptatie en inclusie en startups en scale-ups. De vorming van één nationaal AI kennis- en innovatienetwerk, dat alle verschillende AI-initiatieven van bedrijven en onderzoekscentra gaat verbinden is één van de acties. Deze samenwerking moet zorgen dat er meer privaat en publiek geld vrijkomt de komende jaren voor zo’n 400 extra onderzoekers en nieuwe AI-initiatieven op terreinen waar Nederland zich internationaal kan onderscheiden, waaronder de technische industrie.

Samenwerking in Nederland en in Europa

FME ondersteunt de koers die het Strategisch Actieplan AI en de Nederlandse AI Coalitie uitzetten. Het is een eerste stap naar meer samenwerking in Nederland en in Europa, want Nederland heeft zich te lang te afwachtend opgesteld in vergelijking met andere landen.

Ga naar de site van de Nederlandse AI Coalitie