arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Technologie maakt van zorg weer mensenwerk

Mantelzorg

De zorg in Nederland moet veranderen, willen we de kwaliteit van zorg kunnen blijven bieden die nodig is. Iedereen wenst immers voor zichzelf en zijn/haar naasten een gezonder, langer en gelukkiger leven. En dat streven staat onder druk, zelfs vandaag al. We staan voor twee grote uitdagingen: de kosten voor de zorg kunnen niet meer toenemen, en we kampen met een steeds groter personeelstekort. Technologie kan hier een oplossing voor bieden, zodat zorg weer mensenwerk wordt. 

Week van de Innovatieve Zorg

22- 26 juni 2024

In deze week laten we zien dat (medische) technologie en digitale oplossingen kunnen bijdragen aan blije en trotse zorgmedewerkers en tevreden patiënten. Mede dankzij deze technologie kunnen zorgprofessionals en mantelzorgers het werk doen waar ze goed in zijn, met aandacht voor patiënt. 

Dit laten we zien door mooie praktijkvoorbeelden. Ook organiseren we bijeenkomsten waarin we samen met de deelnemers nog meer concrete stappen zetten zodat innovaties sneller en beter toegepast kunnen worden in de zorg, zodat zorgprofessionals meer tijd hebben voor patiënten en mensen meer regie krijgen over hun gezondheid en zorg.

Mensenwerk in ziekenhuizen

Door inspirerende verhalen van FME-leden met ervaringen van professionals en patiënten laten we zien hoe medische technologie de zorg in ziekenhuizen kan verbeteren.

Lees de ervaringsverhalen
Ziekenhuiszorg

Mensenwerk in de thuisverpleging

Door inspirerende verhalen van FME-leden met ervaringen van professionals en ouderen laten we zien hoe medische technologie de thuis- en ouderenzorg kan verbeteren.

Lees de ervaringsverhalen
Moeder en dochter met Wolk

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten