Get Connected - TechnoSpitsen

Connecting

Dit jaar is in Noord-Holland het programma Get Connected van start gegaan, in het kader van Smart Industry en in opdracht van FME en Koninklijke Metaalunie. Parbleu is de uitvoerende partij. Het programma richt zich op het slim verbinden van nieuwe technologieën en bedrijven en op het (gezamenlijk) ontwikkelen van kennis, producten/diensten en nieuwe business. Het netwerk heeft zichzelf TechnoSpitsen (koplopers in Noord-Holland en in hun eigen markt) genoemd.

Inmiddels komen zo'n 50 deelnemers (directeuren en medewerkers) regelmatig bij elkaar over de vloer om in werkgroepen van en met elkaar te leren, ervaringen te delen en samenwerkingen te verkennen. Op dit moment zijn de (gezamenlijk gekozen) thema’s van de werkgroepen: Service en Servicestrategie, Technische trends & ontwikkelingen, Slimmer werken en Samenwerken. Het programma wordt regelmatig geëvalueerd en door de deelnemers beoordeeld met een gemiddelde van 8,1. FME en Koninklijke Metaalunie faciliteren dit project met een ondersteuning vanuit de Stichting M2, waardoor er voor de deelnemers buiten de bestede uren geen directe deelnamekosten zijn.

Doel

Het programma richt zich op het slim verbinden van nieuwe technologieën en bedrijven.

Wie doen er al mee

Na de pilotfase zijn we nu toe aan de volgende stap. We willen meer Noord-Hollandse maakbedrijven en machinebouwers laten profiteren van dit inspirerende netwerk. De huidige TechnoSpitsen zijn Boon Edam Nederland B.V., Cryoworld B.V., Doeschot Alkmaar B.V., EWAC B.V., HGG Group B.V., Holland Mechanics B.V., JASA Packaging Systems B.V., JOZ B.V., KOKS group B.V., MCA Alkmaar B.V., Pneuman B.V., RR Mechatronics B.V., Rolan Robotics B.V., Sapec B.V., Seed Processing Holland B.V. en ZTI Smart Machines B.V.

Wat levert het op

  • Uitbreiding van het netwerk in Noord-Holland
  • Resultaat van dit interview voor jou: een foto van de huidige 'toekomstbestendigheid' van jouw bedrijf en een top drie van interessante kansen voor jouw bedrijf
  • Bij deelname aan het TechnoSpitsen netwerk heb je invloed op programma voor 2017 en krijg je toegang tot het netwerk, de werkgroepen, workshops en bijeenkomsten, excursies naar koploperbedrijven.

Hoe kun je meedoen

Deelname begint met een interview door Parbleu (José Laan en Sandra Verweij), waarin de wensen, ambities, kansen en uitdagingen van uw bedrijf in kaart worden gebracht. De interviews vormen input voor het programma.