Toekomstbestendige Maakindustrie

Maak

De wereld verandert snel en er zijn talloze innovaties en nieuwe technologieën om van te profiteren. In het project Toekomstbestendige Maakindustrie laten we je zien hoe je je optimaal kunt voorbereiden op die toekomst.

Het project Toekomstbestendige Maakindustrie is er voor industriële maakbedrijven in Brainport Eindhoven (Zuidoost-Brabant) die met vernieuwing aan de slag willen. Ondernemers leren van elkaar en maken kennis met alles wat er al beschikbaar is in de regio om hen verder te helpen: relevante organisaties, werkplaatsen, fieldlabs, projecten, etc.

Door ondernemers uit de Kempen, Eindhoven, de A2-gemeenten en de Peel bij elkaar te brengen, wordt de kracht van het regionale netwerk benut. Het is niet alleen leren en uitwisselen, maar juist ook deze kennis omzetten in actie. De vertaling maken naar het eigen bedrijf en inzien welke verandering het meest en het beste resultaat oplevert, om daar vervolgens ook echt van te profiteren.

Partners

Partners in het project zijn Brainport Development, FME, de Koninklijke Metaalunie, het Kempisch Ondernemers Platform (KOP), Gemeente Helmond / Innovatiehuis De Peel en Metaalhuis. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Metropoolregio Eindhoven en de regeling Economie & Innovatie van de provincie Noord-Brabant.

Maakindustrie
Logo