arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Cyberoefening voor de technologische industrie

Cyber security

Eén op de drie ondernemingen heeft inmiddels te maken gehad met een cyberaanval. En deze aantallen nemen alleen maar toe. Naast het nemen van de juiste organisatorische en technische maatregelen om een aanval te voorkomen, is het ook heel belangrijk om incidenten die mogelijk kunnen plaatsvinden binnen je bedrijf te oefenen. Zo ben je te allen tijde voorbereid op onverwachte situaties.

Aanmelden

Om ervoor te zorgen dat FME-leden de mogelijkheid krijgen om onder begeleiding te oefenen met verschillende cyberincidenten, organiseert FME in samenwerking met het CCRC (Cyber Chain Resilience Consortium) een exclusieve cyberoefening speciaal ontwikkeld voor de technologische industrie.

Programma

Allereerst krijgen deelnemers algemene informatie over hoe hackers te werk gaan en waar je dus als onderneming allemaal rekening mee moet houden. Vervolgens vindt de daadwerkelijke cyberoefening plaats. Daarbij simuleert CCRC een crisis, speciaal ontwikkeld voor bedrijven uit de technologische industrie. De cyberoefening wordt in verschillende rondes ‘gespeeld’, waarbij je in groepjes (onder begeleiding van een cyberexpert) aan de slag gaat om een bepaalde crisis te managen. Hierbij is tijdsdruk en uniforme besluitvorming essentieel, zo gaat het in de realiteit natuurlijk ook.

Naast dat het een middag is waarin je veel opsteekt over het cyberveilig houden van jouw onderneming, is het ook ontzettend leuk om aan deel te nemen. Groepjes zijn in onderlinge competitie en zo leer je ook veel van elkaar. Je loopt aan het einde van de middag dan ook weg met veel geleerde lessen en praktische tips waar je zelf direct mee aan de slag kunt.

Wat haal jij eruit?

  • Realistische oefenscenario’s, afgestemd op de technologische industrie, geleid door topprofessionals uit de cyber-industrie;
  • Delen van ervaringen met andere deelnemers;
  • Concrete handvatten en inzichten om mee te nemen naar jouw eigen organisatie.


Let op: Er zijn maar een beperkt aantal plekken. Meld je snel aan en mocht je uiteindelijk toch niet kunnen komen, laat het ons dan tijdig weten. Dan kan iemand anders jouw plek gebruiken. Je mag je ook met meerdere personen van jouw organisatie aanmelden.

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten