arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Hoe stimuleert 3D-printen innovatie in de lucht- & ruimtevaart en auto-industrie?

Bijeenkomst
Exclusief voor leden
3D printen

Op dinsdag 9 juli organiseren we samen met de FME-lidbedrijven 3D Makers Zone, Oceanz en CEAD een bijeenkomst over de toepassingsmogelijkheden van 3D printing voor bedrijven in de lucht- & ruimtevaart en auto-industrie. Tijdens deze bijeenkomst worden praktische use cases van 3D printing besproken vanuit de specifieke invalshoeken van deze sectoren. In interactieve sessies gaan we vervolgens in gesprek over de mogelijkheden van 3D printing voor jouw bedrijf. Er is ruime gelegenheid tot netwerken tijdens de afsluitende borrel.

Inmiddels is de 3D-techniek een volwassen aanvulling voor de verschillende productiemethoden en kan deze breed worden ingezet: van prototyping tot serieproductie. Doordat er met digitale bestanden wordt gewerkt kun je snel en in kleine series produceren, gemakkelijk aanpassingen doorvoeren en zijn er complexe (lichtgewicht) vormen mogelijk. De voorraad kan hierdoor worden gereduceerd of totaal worden overgenomen door een digitale voorraad. Ook is de techniek zeer sustainable, omdat er vrijwel geen ‘waste’ van materiaal is en omdat er lokaal kan worden geproduceerd, met minder transport tot gevolg.

Programma

14:00 uur l Inloop en ontvangst bij CEAD in Delft

14:15 uur l Introductie over de toepassingsmogelijkheden van 3D printing in de lucht- & ruimtevaart en auto-industrie

 • Opening
  Amber Fiechter, Business Development Manager Innovatie Regio Noordwest FME
 • Ontdek de wereld van Large Scale 3D-printen binnen de automotive en aerospace industrie. Welke kansen worden reeds benut met Large Scale 3D-printen en wat levert dit op voor de gebruiker? Er zijn meerdere besparingen te behalen los van bijkomende voordelen.
  Peter Overgaauw, Sales Manager bij CEAD

14:30 uur l Praktische business cases vanuit verschillende invalshoeken

 • Het optimaliseren van de digitale supply chain door middel van 3D-printen en geavanceerde technologieën zoals, IoT en AI vormt de basis voor toekomstige autonome ketens. Volgens 3D Makers Zone kunnen bedrijven  hierdoor efficiënter en voorspellender werken. 
  Herman van Bolhuis, Directeur van 3D Makers Zone
 • Oceanz neemt je mee in de wereld van 3D-printtechniek voor functionele onderdelen binnen de auto-industrie en commerciële luchtvaart middels drones. Aan de hand van casussen wordt zichtbaar voor welke toepassingen de 3D-printtechniek echt groot voordeel biedt! 
  Paul Hendriks, Key Accountmanager bij Oceanz

15:10 uur l Interactie en rondleiding

 • Interactieve tafelgesprekken
 • Rondleiding CEAD en gesprek over jouw mogelijkheden

17:10 uur l Netwerkborrel

Toelichting Interactieve tafelgesprekken

In groepen gaan we in gesprek over de mogelijkheden om met 3D printing een bijdrage te leveren aan de oplossing van business vragen van jouw bedrijf. We doen dat langs verschillende invalshoeken zoals de gebruikte techniek, het materiaal en de toepassing. Deze groepen worden begeleid door experts op de verschillende gebieden van 3D printing.

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten