arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

NL Paviljoen op Hannover Messe 2024

Hannover Messe

Hannover Messe is de grootste industriebeurs van de wereld. Deze editie laten 4.000 bedrijven zien hoe klimaatneutraliteit kan worden bereikt met elektrificatie, digitalisering en automatisering. Zij doen dit samen als één industrieel ecosysteem. Wil je hier onderdeel van zijn? Meld je dan aan voor het Nederlands Paviljoen op Hannover Messe 2024.

Aanmelden

De techbeurs van de wereld

Ben je actief in machinebouw, elektrotechniek, energietechnologie of digitale industrie? En wil je internationaal ondernemen? Of in contact komen (of blijven) met klanten en/of partners? Neem dan deel aan het Nederland (NL) Paviljoen op Hannover Messe 2024. Marktleiders, mkb'ers en start-ups presenteren hier hun oplossingen voor een hoogwaardige, duurzame industrie. Het thema van deze editie van de Hannover Messe is: 'Energizing a Sustainable Industry'. Daar sluiten wij ons helemaal bij aan, laten wij dit samen doen. 

NL logo

'Together for a smart and sustainable future'

Nederland is een goed voorbeeld van een industrieel ecosysteem. Wij presenteren dit ecosysteem op Hannover Messe aan Duitsland en aan de rest van de wereld. Ons ecosysteem zorgt ervoor dat de duurzame industrie wereldwijd energie heeft, nu en in de toekomst. 

Nederland is sterk in het ontwikkelen en maken van klimaatneutrale technologieën en digitale systemen. Deze technologieën zorgen voor een duurzame toekomst en internationale autonomie. Een aantal voorbeelden hiervan zijn slimme machines voor energie-efficiënte productie, elektrolysers voor waterstofproductie in de industrie, brandstofcellen en batterijen voor duurzame mobiliteit. 

Bedrijven die digitale systemen en technologie ontwikkelen, produceren en gebruiken als integrale waardeketen, zijn belangrijk voor een duurzame industrie en samenleving. Deze bedrijven, de overheid, topsectoren en kennisinstituten bundelen hun krachten in het NL Paviljoen. In dit paviljoen in hal 8 op Hannover Messe, komt het hele ecosysteem samen op 300 vierkante meter. 

Waarom deelnemen aan het NL Paviljoen in hal 8?

  • Je bent onderdeel van een representatief paviljoen in hal 8 in NL branding.
  • Je kunt gebruikmaken van de collectieve ruimte met bar en catering, waar je ook gasten kunt ontvangen. 
  • Er wordt een sterk inhoudelijk programma aangeboden op het NL Paviljoen met panels en presentaties. Jullie input is daarbij zeker welkom.
  • Het paviljoen heeft een parallel programma met diverse netwerkmomenten. Je kunt hierdoor nieuwe contacten opdoen en je zakelijk netwerk uitbreiden.
  • Je krijgt de mogelijkheid om je bedrijf te presenteren in een stand. De grootte van de stand kun je zelf bepalen.
  • Wij nemen de complete voorbereiding uit handen wat betreft de standbouw.
  • De betrokkenheid en aanwezigheid van de Nederlandse overheid en diverse topsectoren. 
  • Daarnaast profiteert jouw bedrijf van de gezamenlijke promotionele activiteiten, voorafgaand aan het event. 
  • Op de stand is er elke dag ruimte voor pitches door bedrijven.

Kosten

Voor de deelnemers hanteren we pakketten met een vast aantal vierkante meters (3m2, 6m2, 9m2, 12m2 en premium pakketten met oppervlaktes boven 15m2. Wil je meedoen met meer dan 15 m2? Dat is zeker mogelijk: samen met de standbouwer stellen wij een gepersonaliseerd pakket voor je samen.

Kosten per deelnemers pakket

Pakket 1:         € 3380,-            (3 m2)

Pakket 2:         € 6380,-            (6 m2)

Pakket 3:         € 9380,-            (9 m2)

Pakket 4:         € 12.380,-         (12 m2)

Pakket 5:         € X,-                  (x m2)
 

Inclusief in bovenstaande kosten zijn: standhuur, marketingfee (inschrijving), standbouw, basismeubilair, drukwerk (inclusief opmaak), basiscatering (koffie, thee en water), elektra, water, standbewaking, schoonmaak, missieboekje, deelname aan diverse netwerkmomenten en matchmaking.

Exclusief in bovenstaande kosten zijn: extra wensen voor standbouw, extra meubilair, extra cateringwensen zoals lunch. Let op: ook reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

SIB-missievoucher

Mogelijk komt je organisatie in aanmerking voor een SIB-missievoucher voor deelname aan het NL Paviljoen op de Hannover Messe. De missievoucher is een online voucher waarmee je een deel van de beursinzending betaalt. De reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De voucher wordt verstrekt door RVO.nl en is goed voor maximaal 50% van de deelnameprijs met een maximum van € 2.500 (exclusief btw) voor een collectieve beursinzending.

Gratis ticket Hannover Messe

Ook dit jaar bieden we bezoekers aan onze stand weer een gratis toegangskaart aan ter waarde van € 87,-. Na een succesvolle registratie ontvang je het ticket op het opgegeven e-mailadres.

NL Start-up & Scale-up Paviljoen

Naast het Nederlands Paviljoen in hal 8, is het Nederlands start-up & scale-up Paviljoen in hal 17 te vinden. Ook dit paviljoen wordt van de herkenbare NL Branding voorzien en wordt georganiseerd door psps business abroad in samenwerking met Willem Drost (Enterprise Solutions). Meer informatie over deelname aan dit paviljoen is te vinden op de website van psps.

 

Organisatie
Het NL Paviljoen in hal 8 wordt georganiseerd door RVO in samenwerking met FME, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Partners zijn: het ministerie van Buitenlandse Zaken, het postennet in Duitsland, RAI Automotive, Topsector HTSM, Topsector ICT, Topsector Energie en Topsector Chemie.

Logo's HM 2024
Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
Vragen

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten