arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Ontdek de toekomst van jouw fabriek met de Digital Factory Workshop

Foto workshop FME KPN

Op woensdag 19 juni organiseert FME in samenwerking met lidbedrijf KPN, Cordis Automation en Fectar een workshop op de Brainport Industries Campus in Eindhoven over het realiseren van een digitale fabriek. We laten zien hoe je door het combineren van een aantal technologie bouwblokken als bedrijf versneld stappen kunt maken in de realisatie van de digitale fabriek. Je wordt bovendien van harte uitgenodigd om jouw eigen digital factory casus of uitdaging mee te nemen. Er is ruime gelegenheid tot netwerken tijdens de afsluitende borrel.

Aanmelden

Tijdens deze workshop laten we aan de hand van een cyber physical production platform zien hoe modulair verbonden productiemachines samenwerken om een eindproduct te maken. Daarbij lichten we toe hoe we low code machine modellen (gedragsmodellen van machines), augmented reality, digital twins, precieze indoor lokalisatie en private 5G technologie inzetten om dit platform te transformeren naar een echte digitale fabriek. Deze workshop vindt plaats in de ruimte van de stichting Brainport Digital Factory.

Breng je eigen casus of uitdaging mee

We nodigen je uit om jouw eigen digital factory casus of uitdaging mee te brengen. Tijdens de workshop bespreken we deze en bieden we handvatten en advies voor praktische vervolgstappen. 

Programma

14:30 uur l Inloop en ontvangst op de Brainport Industries Campus

15:00 uur l Introductie over de technologie bouwblokken voor de Digitale Fabriek en demo

  • Opening – door Patrick Blommerde, Programmamanager Data Technologieën FME
  • Presentatie - door Paul Cobben, Sector Developer Manufacturing bij KPN – De inzet van Private 5G in manufacturing en intralogistiek. Dit zorgt voor een flexibele shop floor, efficiënt kunnen produceren van kleine seriegroottes, verduurzaming en een verbeterde concurrentiepositie.
  • Presentatie - door Eugène Kuipers CEO / Rens Lensvelt CTO bij Fectar – De inzet van Virtual en Augmented Reality voor product- en productiedesign, training en onboarding van personeel. Dit versterkt samenwerking tussen mensen en machines en zorgt voor efficiëntere inzet van huidig personeel en sneller onboarden van nieuw personeel.
  • Presentatie - door Benno Beuting, CEO van Cordis Automation - Sneller software ontwikkelen en vernieuwen door inzet van low-code machine modellen. Dit zorgt voor snellere product- en productietechnologie ontwikkeling.
  • Demo - van het cyber physical production platform, waarbij we laten zien hoe modulair verbonden productiemachines samenwerken om een eindproduct te maken.

15:45 uur l Pauze

16:00 uur l Groepsgesprekken over toepassing technologie bouwblokken in jouw bedrijf

  • In groepen gaan we uiteen om de praktische toepassing van de technologieblokken in jouw bedrijf te bespreken. We bespreken daarbij graag jouw eigen digital factory casus of uitdaging en bieden handvatten en advies voor praktische vervolgstappen.

17:00 uur l Afronding en netwerkborrel

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten