arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Resultaatgerichte ISF functieomschrijvingen maken

Na deze tweedaagse training ben je in staat om heldere en resultaatgerichte functieomschrijvingen te schrijven, waarin functiegerichte competenties zijn opgenomen.

Inleiding

Heeft jouw organisatie behoefte aan een set functiebeschrijvingen die kort en bondig, helder en resultaatgericht zijn? Een goede functieomschrijving is het halve werk

Programma en werkwijze

Tijdens deze twee (niet opeenvolgende) dagen leer je kwalitatieve functieomschrijvingen op te stellen. Geen opsommingen van taken, maar in een paar zinnen de kern van een functie samengevat. Omschrijvingen waarmee je jaren vooruit kunt. We besteden veel aandacht aan de eisen die aan een goede functieomschrijving worden gesteld en waarom dat zo is.

Op de eerste dag van deze training wordt veel theorie over Kort & Bondig schrijven behandeld, in combinatie met praktisch oefenen per onderdeel. Aan het eind van de eerste dag krijgt iedere deelnemer een huiswerkopdracht mee: Maak een Kort & Bondige functiebeschrijving. Op de tweede dag wordt alle huiswerkopdrachten gezamenlijk geredigeerd. Een intensieve dag, maar zeer leerzaam en hoog gewaardeerd door eerdere deelnemers.

Jouw opbrengsten

  • Je focust je op het vaststellen van het doel van een functie;
  • Je overziet hoe een functie zich verhoudt ten opzichte van andere rollen in je bedrijf;
  • Je weegt mee hoe een functie bijdraagt aan het resultaat van de organisatie.

Drie weken na de eerste trainingsdag vindt de tweede trainingsdag plaats.

  • 14 maart en 4 april 2023 in Amersfoort
  • 30 mei en 20 juni 2023 in Amersfoort
  • 3 en 24 oktober 2023 in Tiel
Sluiten