arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Resultaatgerichte ISF functieomschrijvingen maken

FME College
Exclusief voor leden

Na deze tweedaagse training ben je in staat om heldere en resultaatgerichte functieomschrijvingen te schrijven, waarin functiegerichte competenties zijn opgenomen.

Inleiding

Heeft jouw organisatie behoefte aan een set functiebeschrijvingen die kort en bondig, helder en resultaatgericht zijn? Een goede functieomschrijving is het halve werk.

Programma en werkwijze

Tijdens deze twee (niet opeenvolgende) dagen leer je kwalitatieve functieomschrijvingen op te stellen. Geen opsommingen van taken, maar in een paar zinnen de kern van een functie samengevat. Omschrijvingen waarmee je jaren vooruit kunt. We besteden veel aandacht aan de eisen die aan een goede functieomschrijving worden gesteld en waarom dat zo is.

Op de eerste dag van deze training wordt veel theorie over Kort & Bondig schrijven behandeld, in combinatie met praktisch oefenen per onderdeel. Aan het eind van de eerste dag krijgt iedere deelnemer een huiswerkopdracht mee: Maak een Kort & Bondige functiebeschrijving. Op de tweede dag wordt alle huiswerkopdrachten gezamenlijk geredigeerd. Een intensieve dag, maar zeer leerzaam en hoog gewaardeerd door eerdere deelnemers.

Jouw opbrengsten

  • Je focust je op het vaststellen van het doel van een functie;
  • Je overziet hoe een functie zich verhoudt ten opzichte van andere rollen in je bedrijf;
  • Je weegt mee hoe een functie bijdraagt aan het resultaat van de organisatie.

Drie weken na de eerste trainingsdag vindt de tweede trainingsdag plaats:

  • 19 januari en 9 februari 2024 in Soest
  • 14 mei en 4 juni 2024 in Asperen
  • 10 oktober en 31 oktober 2024 in Bunnik

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten

FME.nl is vernieuwd

De artikelen, diensten en publicaties in Mijn FME zijn verplaatst naar 'Kennis & Advies' in de navigatiebalk. Bovendien hebben we de indeling verbeterd. Al jouw waardevolle tools zoals de beloningsbenchmark, het Cao Platform en onze dashboards zijn nog steeds via het Mijn FME menu toegankelijk.