arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

STERK werkgeverschap

Twee vrouwen

Nederland is een van de meest innovatieve landen ter wereld. Dat hebben we voor een belangrijk deel te danken aan de technologische industrie. Die voorsprong willen we natuurlijk versterken. Uitdagend, zeker met het gebrek aan technisch talent. Maar er liggen kansen voor techbedrijven. FME roept op: ga voor STERK werkgeverschap.

Met STERK werkgeverschap kunnen we meer personeel vinden en behouden. Zo kunnen we gezamenlijk onze innovatiekracht behouden, onze productiviteit vergroten, ons vakmanschap volledig tot zijn recht laten komen en onze voorsprong behouden in de markt. En zo kan onze technologie op grote schaal een verschil blijven maken voor de maatschappij.

Betekenis STERK Werkgeverschap

STERK staat voor Samenwerking, Talentontwikkeling, Erkenning, Ruimte en Kracht. De vijf kenmerken van een sterke werkgever. Dit zijn de knoppen waar je aan kunt draaien om je positie te versterken. Het resultaat? Een omgeving waar iedereen zich voor de volle 100% productief inzet. Met alle plezier.

De betekenis van de vijf kenmerken is:

  • Samenwerking is misschien wel het belangrijkste voor medewerkers om met plezier en tegelijk productief te kunnen werken. Ook van belang voor effectief samenwerken: jezelf kunnen zijn en je veilig en verbonden voelen in relatie tot anderen.
  • Talentontwikkeling is belangrijk voor medewerkers zelf: zowel voor hun motivatie en persoonlijke groei als hun bredere inzetbaarheid. Voor het bedrijf is dit van belang omdat het werk verandert en continue verbeteren noodzakelijk is.
  • Erkenning: je gezien en gewaardeerd voelen is een belangrijke drijfveer voor loyaliteit, inzet en draagt bij aan motivatie. Het gaat dan niet alleen om erkenning door de leidinggevende, maar ook door collega’s, de directie en klanten.
  • Ruimte: Met ruimte bedoelen we de mogelijkheden die de medewerker krijgt en ervaart om het werk zelf te organiseren (ook vaak autonomie genoemd). Dit leidt tot meer eigenaarschap en betrokkenheid en dat vertaalt zich in een hogere productiviteit en meer werkplezier.
  • Kracht: Deze draaiknop komt als laatste maar is eigenlijk de basisvoorwaarde voor al het andere: voldoende fysiek en mentale kracht is nodig om te presteren, plezier te hebben, het werk vol te houden en naast het werk en na pensioenleeftijd een goede kwaliteit van leven te hebben.

FME Advies staat voor je klaar

Wil je aan de slag met een specifiek thema binnen STERK Werkgeverschap? Onze bedrijfsadviseurs helpen je graag met praktisch advies en concrete ondersteuning om jouw doelen te bereiken. Neem contact op via advies@fme.nl, 079-3531198.

Ontdek hoe FME je kan helpen met STERK werkgeverschap in jouw bedrijf

Updates

Eerdere updates

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten