arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

STERK Samenwerken met de ondernemingsraad

FME College
Exclusief voor leden

Na het volgen van deze workshop weet je hoe de juridische en organisatorische samenwerking in de organisatie te verbeteren!

Als ondernemer, manager of leidinggevende kan je je in dynamische tijden bevinden. Naast externe prikkels (technologieën, hoge grondstof- en energieprijzen tot een oververhitte arbeidsmarkt) is er soms een niet altijd optimale interne samenwerking. De volgende vragen kunnen hierdoor ontstaan:

  • Je bent groot genoeg voor een OR maar vraagt je af hoe dat werkt.
  • Je hebt al een OR maar het 'loopt' niet altijd. Wat moet je doen?
  • In het algemeen kan de interne afstemming beter. Hoe pak je dit aan?
  • Welke juridische maar ook meer praktische tips heb je nodig om een OR te implementeren of beter te laten (samen)werken? Hoe pak je dit op?
  • Welke eisen stelt de wet op de ondernemingsraden (WOR)?
  • Wat moet formeel en wat kan informeel? Wat kunnen we daarin van elkaar leren?

Wat levert het op?

Je krijgt van twee ervaringsdeskundigen een praktische instructie van de vereisten van de WOR (verkiezingen, faciliteiten, info-, advies- en instemmingsrecht, tips) afgewisseld met inzicht en praktijkervaring over arbeidsverhoudingen in een meer breed perspectief (trends, meet- en samenwerkingsinstrumenten, de link met het STERK programma en de ‘OR in de praktijk’). Ook is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Zo ben je zowel juridisch als organisatorisch er meer klaar voor.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten