arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

We hebben 3D-printen (nog) niet nodig! Of toch wel?

Bijeenkomst
Exclusief voor leden
3D printen

Op dinsdag 9 juli organiseert FME in samenwerking met de lidbedrijven 3D Makers Zone, Oceanz en CEAD een bijeenkomst over de toepassingsmogelijkheden van 3D printing voor bedrijven in de maakindustrie. Tijdens deze bijeenkomst bij CEAD in Delft worden praktische use cases van 3D printing besproken vanuit verschillende invalshoeken, zoals techniek, materiaal en toepassing. In interactieve sessies gaan we vervolgens in gesprek over de mogelijkheden van 3D printing voor jouw bedrijf. Er is ruime gelegenheid tot netwerken tijdens de afsluitende borrel.

Inmiddels is de 3D-techniek een volwassen aanvulling voor de verschillende productiemethoden en kan deze breed worden ingezet: van prototyping tot serieproductie. Doordat er met digitale bestanden wordt gewerkt kun je snel en in kleine series produceren, gemakkelijk aanpassingen doorvoeren en zijn er complexe (lichtgewicht) vormen mogelijk. De voorraad kan hierdoor worden gereduceerd of totaal worden overgenomen door een digitale voorraad. Ook is de techniek zeer sustainable, omdat er vrijwel geen ‘waste’ van materiaal is en omdat er lokaal kan worden geproduceerd, met minder transport tot gevolg.

Programma

14:00 uur l Inloop en ontvangst bij CEAD in Delft

14:15 uur l Introductie over de toepassingsmogelijkheden van 3D printing in de maakindustrie

 • Opening
  Amber Fiechter, Business Development Manager Innovatie Regio Noordwest FME
 • Huidige en toekomstige toepassingsmogelijkheden van 3D printing
  Peter Overgaauw, CEAD

14:30 uur l Presentatie business cases vanuit verschillende invalshoeken

 • Test before invest: voorbeelden van experimenten en 3D printing business cases uit Smart Technology Fieldlab 3D Makers Zone.
  Waar begin je als je de mogelijkheden van 3D-printen wil onderzoeken? 3D printing is een parapluterm van maar liefst 15+ verschillende additieve fabricagetechnieken. In fieldlab 3D Makers Zone hebben bedrijven de mogelijkheid om met een aantal van deze fabricagetechnieken te experimenteren. We nemen je mee langs een aantal succesvolle afgeronde projecten en opdrachten en nog lopende testprojecten.
  Herman van Bolhuis, Directeur van 3D Makers Zone en Max van Honschoten, Smart Technology Engineer bij 3D Makers Zone
 • Optimaal gebruik maken van 3D-printtechniek in jouw processen. Oceanz neemt je mee in de wereld van high-end industrieel 3D-printen. Dit aan de hand van een aantal concrete voorbeelden en toepassingen met steeds de centrale vraag: 'Hoe kan 3D-printen jouw bedrijf of proces versterken?'
  Paul Hendriks, Key Accountmanager bij Oceanz

15:10 uur l Interactie en rondleiding

 • Interactieve tafelgesprekken
 • Rondleiding CEAD en gesprek over jouw mogelijkheden

17:10 uur l Netwerkborrel

Toelichting Interactieve tafelgesprekken

In groepen gaan we in gesprek over de mogelijkheden om met 3D printing een bijdrage te leveren aan de oplossing van business vragen van jouw bedrijf. We doen dat langs verschillende invalshoeken zoals de gebruikte techniek, het materiaal en de toepassing. Deze groepen worden begeleid door experts op de verschillende gebieden van 3D-printing.

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten